El corredor alcoià Emili Sellés està de tornada

Fa una mica més d’un any la carrera esportiva d’Emili Sellés va patir un gir inesperat. Acostumat a guanyar o a ser el rival a batre en aquelles carreres de mitjana o llarga distància en muntanya en les quals prenia l’eixida, va passar a veure’s relegat a un segon i fins a tercer pla, finalitzant en més d’una el que feia 40 o 50 de la general, una cosa inaudita en algú acostumat a col·leccionar triomfs i podis en campionats, lligues i les proves més prestigioses de la Comunitat Valenciana. “El meu cos va deixar d’aguantar grans esforços a ritmes alts i prolongats. Primer et preocupes, després et resignes al saber que pateixes un hipertiroïdisme i els metges no troben la causa de la malaltia, desconeixien si era el propi cos qui va generar la malaltia o per estrés. Vaig decidir no parar, continuar corrent, fer-ho al ritme que era capaç de suportar i tindre molta paciència. Calia esperar i anar provant coses, fins que la malaltia va anar escampant i ja estic curat”, recorda l’alcoià.

REI DE MONTCABRER
Van ser mesos de lluitar contra el desconegut quan fins a aqueix moment el màxim rival era el seu propi cos i les limitacions físiques que podia trobar. La seua reaparició va ser al setembre passat, en la seua carrera talismà, la Licitada al Montcabrer, de la qual és l’autèntic rei, recuperant el tron que va perdre durant la malaltia. Va ser la seua victòria número 13 en 17 participacions de vint edicions possibles. Tot un rècord. Al seu torn, la Licitada al Montacabrer era la prova que obria la sisena edició del Txitxarra Trail, el circuit comarcal de carreres de muntanya que en els últims anys s’havia ampliat amb la inclusió de Villena i Caudete. En total huit proves puntuals. A aquella primera alegria, li van seguir unes altres. També va guanyar a Bocairent, Villena, Cocentaina, en Banyeres va ser tercer en ser carrera de la Lliga Autonòmica però va entrar el primer dels inscrits en el Txitxarra Trail, tancant aquest cicle victoriós fa tres setmanes a Muro amb el seu incontestable triomf en la Licitada a la Penya del Frare, signant així un ple de victòries, sis de sis, mancant la decisió que es prenga amb les carreres de Biar i Caudete.

Emili Sellés, per tant, és el guanyador un any més del circuit. El seu cinqué títol de sis edicions, només se li va resistir l’any passat que va estar malalt per l’hipertiroïdisme. Als seus 40 anys, va poder ser l’excusa perfecta per a baixar el pistó després de 33 en actiu, des que amb tot just set va començar a entrenar i competir, primer en camp a través, després en asfalt i més tard en la pista, però va anar a la muntanya on va trobar el seu particular jardí i l’escenari ideal per a forjar la seua pròpia història com a corredor.

Llavors va pensar que no era el moment, que encara li quedaven brillants pàgines per escriure, malgrat que va haver-hi dies “en què no podia ni caminar, altres vegades se’m bloquejaven els braços. Vaig tornar al ioga i vaig fer alguns canvis en la meua vida, fins que vaig aconseguir superar la malaltia”, detalla.

  • Reportatge complet en l’edició del dimarts, 24 de març

Foto: Emili Sellés celebrant amb el públic una victòria en el circuit Txitxarra Trail | Francisco T. Nácher

Send this to a friend