S’ajorna el somni, no l’esforç

Anaven a ser els millors Jocs de la història amb 11.600 esportistes i 206 comités olímpics representats en l’esdeveniment. Ningú en el govern japonés s’atrevia a reconéixer l’evidència, però la pressió del COI (Comité Olímpic Internacional) veient que delegacions com l’australiana, la canadenca i la brasilera, amb gran pes dins del moviment olímpic, anunciaven al començament de setmana el seu desig de renunciar a participar, va ser el que definitivament va acabar per portar a donar el seu braç a torçar a les autoritats japoneses i dimecres passat confirmaven la seua renúncia a celebrar Tòquio 2020 aquest estiu i ajornar-lo per al següent, en una data encara per decidir, bé abans o després de l’Eurocopa de futbol, i tractant de no perjudicar esports amb tant arrelament dins del moviment olímpic com l’atletisme, la natació o la gimnàstica, que en 2021 tenien previst la celebració del seu Mundial.

SITUACIÓ D’INCERTESA

A milers de quilòmetres de la capital nipona, es troba Néstor Abad, confinat a la casa familiar situada als afores de la nostra ciutat, prop del Preventori, en la qual està des de dimarts passat 10, un dia després de tancar les seues portes el Centre d’Alt Rendiment de Madrid, el cor de l’olimpisme espanyol, després que es detectara en les seues instal·lacions un cas de coronovirus. El gimnasta, que ha estat al dia de tot el que s’anava gestant al voltant del futur de la cita nipona, detalla que “és la millor decisió que han pogut prendre. Són moments difícils, en el qual l’esport queda en un segon pla, el més important són les vides de les persones i la salut dels teus. Ajornant els Jocs per a 2021 també poses fi a la situació d’incertesa en la qual ens trobàvem tots els esportistes que estàvem classificats o aquells que buscaven la classificació i veien que totes les competicions se suspenien”.

L’alcoià creu que traslladant la cita a dins d’un any permetrà normalitzar l’actual situació i que així tots els participants en el major espectacle esportiu puga competir en circumstàncies normals. “Hauria sigut un problema per a esportistes com en la meua situació, que després d’un llarg període sense poder trepitjar un gimnàs, tractant d’inventar exercicis per a estar en unes mínimes condicions físiques, haver de posar-se en forma contrarellotge. La millor opció és la que s’ha pres donades les circumstàncies, ara tractarem de prendre’ns les coses de diferent forma, sense les pressió ni la incertesa que hi havia fins ara, i deixar que les coses tornen a com estaven abans de la maleïda bestiola”.

Send this to a friend