La crida desesperada per escoltar a la seua mare

Nuria Vañó és el nom d’una alcoiana que representa el drama que estan vivint les famílies dels residents del geriàtric Domus Vi d’Alcoi, en el qual un brot de coronavirus ha posat fi a la vida de 30 residents i infectat usuaris i treballadors. Dimarts passat llançava un missatge desesperat a través de les xarxes socials, alhora que ho feia arribar als mitjans de comunicació. “Demane ajuda per la situació que estic vivint i com jo, altres familiars dels pacients de la residència”, deia en el seu escrit. Al final, ha aconseguit el seu propòsit i després de diversos missatges en la xarxa, ha pogut establir contacte amb la seua mare a través d’una videoconferència.

En el seu relat, feia patent la seua desesperació per la falta de notícies i per no poder contactar, ni si vulga a través del telèfon. “Cada dia que passa, m’arriben notícies que hi ha més casos i més defuncions i jo només vull parlar amb la meua mare. Telefone i salta un contestador dient que les línies estan col·lapsades, et donen un número gratuït perquè crides, deixes el teu missatge i ja es posaran en contacte amb tu”.

La seua crida desesperada ha tingut eco en diversos mitjans. I a través de les xarxes socials han sigut infinitat les mostres de solidaritat i suport rebudes. I també, des del propi centre. “Després del renou originat, ahir al migdia (dimecres) van cridar a la meua germana per a fer una vídeo conferencia amb la meua mare. A partir d’aqueix moment van començar a sonar missatges en la plataforma de familiars de la residència, comunicant que, algun d’ells també havien pogut veure i parlar amb els seus familiars”. Va haver-hi aqueix dia una nova crida. No era l’espera. Aquesta per a comunicar-li a la seua germana que “la meua mare havia donat positiu en el test de coronavirus. Res més”, explica.

LA RECOMPENSA

La seua insistència per voler parlar i veure a la seua mare va tindre la seua recompensa. “El dijous em van cridar i vam poder fer una ‘videollamada’, el meu pare, la meua germana i jo. Vam veure a la meua mare i ens van donar informació sobre el seu estat actual. Espere que això continue difonent-se i que tots els familiars de la residència *Domusvi Alcoi tinguen el mateix dret”.

Foto: Nuria Vañó, entrevistada en TvA, a través de Skype.

Send this to a friend