Comando Covid-19

La crisi sanitària provocada pel Covid-19 ha comportat una vertadera transformació de la vida i de les relacions socials i laborals sense precedents en l’últim segle. Les forces de seguretat, que tenen la missió clau de vetlar pel compliment de l’Estat d’Alarma, no són alienes a això. Les plantilles de Policia Nacional, Bombers i Policia Local s’han vist obligades a modificar les seues estructures per a adaptar-se al coronavirus i evitar així que els contagis minven les seues files.

El Ministeri de l’Interior vol evitar que la pandèmia afecte la viabilitat del treball, com ocorre ja amb els sanitaris, que estan requerint reforços per a atendre l’increment de la demanda assistencial als hospitals. La fórmula més utilitzada per a reorganitzar el servei de la Policia Nacional és el denominat binomi estable: dos agents que treballen sempre junts, de manera que si un d’ells malalta, afecta al seu company, que es queda a casa per a complir l’obligada quarantena.

Per part seua, la Policia Local també ha fet canvis de torns i ha reforçat serveis en funció de les necessitats, tal com explica el regidor de Seguretat, Raül Llopis, qui destaca la ràpida coordinació dels efectius des que es va decretar l’Estat d’Alarma, alhora que explica que la labor dels agents municipals està consistint en la realització de controls a vehicles i persones, en aquest cas en col·laboració amb la Policia Nacional. Un dels punts de control per als agents són les entrades i eixides a la ciutat, juntament amb patrulles que rastregen el nucli urbà per a evitar desplaçaments indeguts de ciutadans.

En aquest sentit, s’emporten tramitades ja a Alcoi més de 70 denúncies per aquesta infracció i recorda l’edil que les sancions poden anar de 100 a 600 euros, per a les de caràcter lleu, i de mil fins a 600.000 euros, fins i tot penes de presó, per a les infraccions més greus. Quant a la casuística i el perfil dels sancionats des del passat 16 de març a la ciutat és molt variat i, segons apunta el regidor, les multes estan més relacionades amb la “picardia” dels veïns que no amb el desconeixement de la normativa. Així, entre els sancionats hi ha des de persones que baixen el fem i amb la excusa deambulen pel carrer, fins al recurrent cas de veïns que passegen al gos de forma repetida, que asseguren que compraran mentre es dediquen a recórrer el barri amb una bossa mig buida, fins i tot gent que sale a córrer o a fer esport a l’aire lliure.

BOMBERS PROTAGONISTES

La cara més amable del servei que aquests dies presten a la ciutat els cossos de seguretat la posen tots els dies els Bombers del parc de la Muntanya. Cada vesprada, abans de les 20 hores, ixen de la reguarda per a estar puntuals a les portes de l’Hospital i aplaudir als sanitaris. Després, acompanyats de la resta de forces de seguretat, recorren la ciutat fent sonar les sirenes dels seus vehicles i donant ànims a la població en general.

Send this to a friend