Completen l’equipament del CEEM per a utilitzar-lo com a hospital

La Conselleria ha completat en temps rècord la posada a punt del futur Centre de Malalts Mentals (CEEM) del Barranquet de Soler, que s’utilitzarà com a hospital de reforç en cas que siga necessari en l’actual escenari d’emergència sanitària per la crisi del coronavirus. Segons confirmava ahir l’alcalde, Toni Francés, en els últims dies s’ha procedit a la neteja de les instal·lacions, igual que s’ha dut a terme l’equipament de les mateixes per a habilitar-les com a centre hospitalari.

Tal com anunciava el president de la Generalitat Ximo Puig i en previsió d’un possible col·lapse sanitari derivat de l’avanç del coronavirus en la Comunitat, el govern autonòmic havia decidit reforçar els recursos assistencials habilitant prop de 400 llits addicionals en centres dependents de les conselleries de Sanitat i Educació. A la província d’Alacant s’anava a comptar amb 54 places del complex assistencial Doctor Esquerdo de la Diputació d’Alacant, així com 72 places en la residència Fina Vídues de Torrevieja i 40 places en el CEEM d’Alcoi, aquests últims sense que de moment hagen sigut posats en servei.

Cal recordar que el centre de malalts mentals d’Alcoi va començar a ser construït en 2010, si bé la seua posada en marxa s’ha anat dilatant en el temps per diferents raons i en l’actualitat encara no estava funcionant.

La posada a punt duta a terme ara per Conselleria ha consistit en l’equipament de l’edifici, dotant-lo de llits hospitalaris i altre mobiliari, alhora que s’ha solucionat tot el referent a instal·lacions de llum, aigua, gas i internet, entre altres.

LLITS LLIURES EN HOSPITALS

No obstant això, en la seua compareixença d’ahir la consellera de Sanitat, Ana Barceló, va assegurar que de moment la sanitat valenciana no ha arribat al col·lapse i que la Comunitat compta en aquests moments amb 3.255 llits lliures en tots els seus hospitals: 730 a la província de Castelló, 1.286 en la d’Alacant i 1.239 a la província de València. A més, Barceló ha declarat que cap departament de salut de la Comunitat es troba saturat a hores d’ara.

Foto: Imatge presa ahir del futur centre de malalts mentals. | MIGUEL PAYÁ

Send this to a friend