Saúl Aís elabora una taula per a mantindre’s en actiu a casa

a_web.jpg

De Saúl Aís sabem que és un dels grans de l’arbitratge valencià. Adscrit a la delegació d’Alcoi, el de Muro és l’únic col·legiat de la Comunitat en Segona Divisió, categoria en la qual compleix la seua cinquena campanya i al gener passat va aconseguir el no-res menyspreable xifra de 100 partits dirigits en la categoria de plata del futbol espanyol.

a_web.jpg

Aquesta alarma sanitària li té més pendent de l’habitual del telèfon i de les notícies que van apareixent sobre la pandèmia com a fill d’infermera que treballa a l’hospital Verge dels Lliris. “És el que pitjor porte de tota aquesta situació extraordinària. Tracte d’estar en permanent contacte amb ella en viure amb la meua parella a Almansa. Allí tinc la meua casa i ara toca no eixir perquè tot isca bé. Lus esportistes hem de donar exemple i pensar que el més important és la salut de tots”, confessa Saúl Aís, que a més de col·legiat és llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i Esport.

b_web-2.jpg

Aqueixa faceta allunyada del futbol és la que li ha portat al costat d’un amic i professor d’Educació Física, el exfutbolista Manuel Wic, a elaborar un treball amb diversos circuits físics, “amb el qual únicament pretenem fer més suportables aquests dies d’estar a casa amb una activitat física a l’abast de qualsevol persona, bé siga algú que fa esport amb certa regularitat o d’una persona que és més sedentària. Són circuits denominats ‘circuits training’ per a estimular el cos i tractar d’enfortir el major nombre de músculs possibles sense tindre la necessitat d’eixir de casa. Es poden realitzar en solitari o en família, només es necessita una tovallola o esterilla per a poder fer-los en el sòl i substituir el material que trobem en un gimnàs per botelles d’aigua o paquets de menjar, bé d’arròs, llegums o macarrons”.

c_web.jpg

La setmana que es va declarar l’alarma sanitària estava previst que Saúl Aís dirigira un dels grans partits de la jornada en Segona Divisió entre Esportiu i Sporting. “M’ho van comunicar el dilluns, el dimarts em van dir que hi havia possibilitat que anara a porta tancada i el dijous se suspenia la competició fins a una altra ordre. No ens queda una altra que anar dia a dia. Diàriament seguim una formació online, en el col·lectiu ens organitzem a través de la plataforma de treball ‘CloudlLab’, amb exàmens constants de regles i vídeo-test”.

Foto: Saúl Aís compleix la seua cinquena temporada com a àrbitre de Segona Divisió

Send this to a friend