Empreses i particulars es bolquen en la necessitat de material sanitari

donacion_ressol_web.jpg

La falta de material sanitari, especialment de EPI (Equip de Protecció Individual) ha mogut a la societat en massa, tant a nivell empresarial com particular.

En els últims dies s’han produït nombroses donacions per part d’empreses i de centres educatius, com per exemple, des de Filats Biete-Ressol, amb seu a Alcoi, que ha fet lliurament a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi de grans xifres de roba d’un sol ús; també Ontinyent Cortefiel SL ha tallat màscares i bates; mentre que l’empresa de Bocairent, Euromoda, va fabricar un lot de 10.000 màscares per a entregar-les a l’Ajuntament de la localitat i que foren repartides entre els ciutadans.

donacion_ressol_web.jpg

Els centres educatius d’Alcoi també s’han sumat a aquesta iniciativa, i des del IES Cotes Baixes s’han donat 50 ulleres de protecció al centre de salut La Bassa, mentre que des del CIP FP Batoi, la donació ha anat destinada a l’hospital Verge dels Lliris, i entre el material es trobaven guants de làtex i de vinil, màscares o bates.

donacio_sanitat_2_cotes_baixes_ok_web.jpg

A més, Compromís Alcoi s’ha fet eco de les nombroses donacions de particulars, i en concret, també de la Clínica Dental Mariola Jordà, que s’ha sumat a aquest moviment per a tractar de cobrir les necessitats de material existents. El partit nacionalista ha agraït la labor i l’ajuda altruista de ciutadans i empreses.

compromis_web.jpg

GESTIÓ DE DONACIONS
Des de l’Ajuntament d’Alcoi s’especifica que “de moment, no es poden fer donacions particulars”, mentre que “les empreses i entitats que tenen material sanitari sense estrenar sí que ho poden aportar”.

A més, les donacions s’han de comunicar al consistori, a través del telèfon 900750071, per a organitzar la recollida i lliurament del material als centres sanitaris.
Precisament mitjançant l’Ajuntament d’Alcoi, Nirvel Cosmetics, ha fet una donació de més de 1.000 unitats de gel hidroalcoholic. El consistori serà l’encarregat d’assignar i distribuir aquest producte.

donacion_nirvel_web.jpg

IMPRESSIÓ EN 3D
L’enginy s’ha aguditzat entre la ciutadania i són nombrosos els particulars i empreses que estan elaborant, mitjançant la impressió en 3D, viseres per a crear mampares individuals protectores. Algunes unitats ja s’han entregat i es continuen imprimint per a proveir la demanda.

juanlu_web.jpg

SOLIDARITAT EN BANYERES
Una crida realitzada el divendres per Raúl Silvestre, pediatre de Banyeres a l’Hospital d’Alcoi, en el qual demanava suport en la cessió de EPIS, va tindre una reguera de solidaritat i una mobilització en aquesta localitat per a intentar de dotar d’articles que pogueren ser útils per a “protegir” de contagis al personal sanitari de l’Hospital.

banyeres_web.jpg

En el missatge remés, Silvestre va demanar a les seues amistats que si coneixien a algú que tinguera micos de sulfatar impermeables, ulleres de protecció de bricolatge, pantalles de protecció o qualsevol altre material semblant, que es posaren en contacte amb ell. Al mateix temps acompanyava fotos d’alguns articles que “els anirien bé” perquè el personal es fera una idea del que es necessitava. Afegia que aquesta lluita era de “tots” i que cedir material com aquest podia contribuir al fet que no es posara malalt un sanitari que, en el futur, pot “ajudar-te a tu o a un ser estimat” a superar la malaltia.

El missatge no va caure en sac trencat i no sols va viatjar fins a les amistats pròximes sinó a desenes de grups. Tal va ser la resposta que l’acció va haver de passar a coordinar-se des de l’Ajuntament. Des del consistori es va confirmar que des del Departament de Salut d’Alcoi s’havia indicat que hi havia material, però que aquest no era abundant. Es va posar l’accent que el material que s’entregara fóra nou, que estiguera en bon estat i, si pot ser, per estrenar.

Per a coordinar la seua recollida es va demanar que es remetera un WhatsApp a un número de telèfon, indicant el nom i cognoms, domicili, telèfon i material a entregar, per al que es va marcar un horari -el dissabte de 8 a 12 h-. Més tard, a partir de les 14 h, les persones van rebre contestació en les quals els indicava l’hora en què haurien de deixar-ho a la porta de casa. El material calia depositar-lo en una bossa i amb la inscripció “hospital”.

L’organització i recollida es va fer amb la implicació i suport de diverses regidories: la de Protecció Civil, la d’Obres i Serveis i la de Participació Ciutadana, així com el propi Alcalde. També es va comptar amb els voluntaris de Protecció Civil i la col·laboració de la Guàrdia Civil, que va autoritzar el trasllat fins a Alcoi.

Al final es va omplir un vehicle amb caixes repletes d’ulleres de protecció entre les quals hi havia també ulleres de laboratori, de bussejar, d’esquiar i fins de soldar. També es van donar impermeables, pantalles, micos, vestits tipus bus i bates, entre altres.

Foto: Material entregat pel CIP FP Batoi | Facebook

Send this to a friend