#NostraFestaEnCasa, un festival en directe amb més de 5.000 persones

Hugo Aracil, més conegut com El Mago Hugo, és el propulsor de la iniciativa #NostraFestaEnCasa, un festival amb un cartell de nou artistes locals que van oferir directes via Instagram, des de les seues cases, per a amenitzar la vesprada del passat diumenge.”Aquesta iniciativa va sorgir una setmana abans, quan vaig decidir fer un directe des del meu compte d’Instagram magohugo_”, explica el jove. El resultat d’aqueix directe van ser un total de 446 persones pendents de les mans d’aquest mag i gaudint d’un espectacle de màgia en directe.

A partir d’aqueix moment, el Mag Hugo es va posar en contacte amb diversos artistes locals, tots professionals en el seu sector, proposant-los crear un projecte que tractaria de “un festival cultural a través de directes en Instagram, amb l’objectiu de portar la cultura a les cases dels nostres veïns i veïnes”, i així ha sigut. Ell mateix assenyala que la resposta de tots ells va ser contundent “un sí rotund, són uns cracks i unes persones increïbles”.

Des de les 17 hores el festival va començar amb Andrea Tárraga, del grup de teatre Cia Identitas, la qual va realitzar una interpretació plena de bogeria per a reflexionar i posar-nos en la pell d’aquells que sempre estan tancats, a més d’incitar-nos a imaginar i crear històries amb la finalitat de sobre portar tan bé com siga possible aquesta situació.

La narradora Silvia Colomer ens va conscienciar sobre la bona sort que tenim, encara que no la vegem, mitjançant un conte per a tots.

Rafa Felipe va posar les piles a tots el que estaven seguint la seua coreografia molt dinàmica amb un desafiament, pujar a les xarxes socials aqueix ball al ritme de Turn Around de Flo Rida.

Les cinc cançons de Noa Villar, de ‘La Veu kids’ va proporcionar al cartell el costat musical cantant tant lletres en anglés com en espanyol, com per exemple ‘Porta Violeta’ de Rozalén la qual va anunciar per Instagram que també la va cantar dies abans des del seu balcó i “va ser molt emocionant”.

Més tard, els germans Antolí, coneguts com ‘The Triplets’ van traure els seus instruments interpretant durant 30 minuts cançons molt conegudes com ‘A poc a poquet’ de Luis Fonsi fins a xarangues amb molt de ritme.

Hilari de Gracia va entrar a les cases de tots els que romanien en els directes amb la seua veu i les seues guitarres. Interpretacions també en anglés com a ‘I love when I sing songs’ de Rita Ora o diverses en castellà de Peresa o d’Andrés Calamaro. Un total de set cançons, en acústic, que van agradar a tots aquells que li seguien en directe, els quals hauran d’estar molt pendents al seu perfil ja que el cantant assegura que realitzarà més directes durant aquestes setmanes.

El passat, el present i el futur es va detindre a les mans del Mag Hugo. Amb una simple baralla de cartes, Hugo va donar una lliçó “encara que el temps es detinga, hem d’aprofitar-lo al màxim”. Dos trucs de màgia que van deixar a més de 600 persones sense paraules.

Per a acabar, des de les 20h Jesús Aranda i més tard Beat Louder van fusionar música per a totes les edats amb cançons de sempre i poder ballar en el saló de casa.
Més de 5.000 persones van gaudir de més de tres hores de cultura en directe. “Crec que la cultura és important visualitzar-la, però més en aquests moments. És una eina molt potent per a anar en contra de les injustícies, crear, activar emocions i entretindre, entre moltes coses”, aclareix Aracil.

MÉS ACCIONS
La selecció del cartell ve arran d’altres iniciatives. Hugo explica que amb tots ells ja havia treballat pel que “sabia que podia comptar amb ells”. A més, revela que hi ha projectes conjunts que s’aniran veient com amb Identitas que estan treballant en un projecte social en contra de la violència de gènere, amb Noa Villar estan en plena gira amb l’espectacle SOMNIUM, ara parat pel Covid-19. També amb Silvia Colomer, creant un espectacle conjunt de màgia i narració oral, i amb Rafa Felipe, Jesús Aranda, Hilari De Gràcia, The Triplets i Víctor Boronat “estem tramant cosetes”, assegura el jove artista.

L’èxit d’aquesta iniciativa fa que aquest jove anime a todes les persones que es vulguen “bolcar en aquesta causa i formar part del moviment al fet que m’escriguen, sense cap problema, perquè la #NostraFestaEnCasa seguisca.”

Foto: La iniciativa es va dur a terme mitjançant la xarxa social Instagram

Send this to a friend