Ajornat fins a maig l’inici del Nacional de rallyes

Els pròxims dies 26, 27 i 28 eren les dates assenyalades per a l’inici a Còrdova, amb la celebració del 38 Rallye Internacional de Sierra Morena, d’una nova edició del Campionat d’Espanya de rallyes d’asfalt, una competició molt arrelada des de fa anys a la ciutat en ser ací on es tanca la temporada amb la disputa del Rallye La Nucia Mediterrani Costa Blanca. A més un alcoià, Nico Cabanes, seguint la tradició de la saga familiar, és un dels candidats a barallar per la victòria en la Copa Suzuki Swift, la més prestigiosa entre les copes monomarques del Nacional.

No obstant això, la Federació Espanyola d’Automobilisme va emetre a mitjan la setmana passada un comunicat pel qual quedaven suspeses totes les proves previstes per als mesos de març i abril “i molt pendent del que puga succeir amb les de maig i juny”, s’indicava.

MENYS PROVES
La mesura suposa un important gir al desenvolupament de la temporada, ja que tal com es detalla en l’escrit puga plantejar-se “ser més curta i amb menys proves”. En la nota es precisa que “és lògic pensar que no podrem celebrar proves de la mateixa especialitat durant diversos caps de setmana seguits, per la seua complicació en termes pressupostaris per als equips, i per la dificultat de trobar oficials que puguen atendre les mateixes correctament”, per a finalment apuntar que “sense conéixer els desenvolupaments futurs de la situació i el nombre de proves que es veuran afectades, qualsevol intent de remodelar el calendari 2020 és, de moment, inútil”.

PREINSCRIPCIÓ EUROPEA
A l’espera de nous esdeveniments, l’organització del Rallye La Nucia Mediterrani Costa Blanca confia que la situació actual acabe normalitzant-se i no afecte la celebració de la prova, prevista per a novembre. Precisament la pròxima, anava a ser una edició molt especial per al rallye, com es va avançar en Fitur a la fi de gener passat. La seua edició 26, que tindrà lloc els dies 6 i 7 de novembre, tindrà preinscripció europea, amb el que passa a ser reconeguda com a prova internacional, la qual cosa això redundaria no sols en l’aspecte esportiu amb presència d’equips i pilots de major nivell, sinó que també seria un reclam a nivell d’impacte en l’economia de la zona.

Foto: Una espectacular imatge corresponent a l’última edició del Rallye La Nucia

Send this to a friend