La Cambra pronostica “terribles” efectes per a comerç i pymes

El president de la Cambra de Comerç i Indústria d’Alcoi, Pau de Gràcia, es mostra pessimista amb les conseqüències econòmiques que inevitablement portarà aparellada aquesta crisi sanitària, que està obligant a paralitzar pràcticament el sector productiu a Espanya. Especialment, De Gràcia preveu “terribles” efectes per a les pimes de la zona i el comerç, que diu veuran “ressentida la seua confiança” perquè “una vegada passa això, veurem com es poden recuperar”, afirma.

El representant de la Cambra tem que les empreses encara en marxa pese a l’Estat d’Alarma acaben per patir un problema de falta de subministrament de matèries primeres. Per això, demana que les mesures anunciades pel Govern “arriben de debò i que ho facen prompte”. Al mateix temps, sol·licita agilitat i flexibilitat a l’hora de tramitar els expedients de regulació d’ocupació (ERTEs) als quals s’estan acollint les empreses per a salvar la situació, ja que les mesures de confinament impedeixen moltes vegades que certa documentació dels empleats puga estar a l’abast dels empresaris. “Que l’administració no exigisca tants papers i ja es justificarà més tard tot”, demana De Gràcia, qui emplaça a les pimes i comerços a acudir als organismes oficials per a informar-se de les mesures a les quals es poden acollir. “Ací estem per a informar-los i assessorar-los”, recorda.

Per part seua, el vicepresident de l’Associació Alacant Turisme d’Interior i representant del sector hostaler de la zona, Ramón Reche, lamenta també la situació en què es troba el sector, que aquesta setmana a més es veurà obligat a tancar els establiments hotelers per l’Estat d’Alarma. Les pèrdues tant per al turisme com per a l’hostaleria són incalculables, assenyala Reche, qui destaca que tots dos seran “dues dels sectors més perjudicats”.

Per això, demana ajudes de les administracions central i autonòmica que impulsen la reactivació del consum una vegada “ha passat tot”. “Ara estem davant una emergència sanitària i la salut és el primer, però després aquest colp ens ha de servir per a reflexionar i replantejar-nos moltes coses. Eixirem tocats però caldrà treballar per a reposar-se”, conclou Reche.

Foto: Pau de Gràcia, president de la Cambra | Arxiu

Send this to a friend