El brot de coronavirus del geriàtric d’Alcoi afecta a 45 persones

El focus de coronavirus que afecta el centre geriàtric Domus Vi situat en les antigues instal·lacions de l’Hospital Civil d’Oliver d’Alcoi, afecta a 45 persones entre residents i treballadors, segons ha confirmat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la compareixença pública realitzada aquesta vesprada.

Així mateix ha indicat que se està investigant la situació per a determinar l’origen del contagi i ha reconegut la defunció d’un dels residents que va estar hospitalitzat i del qual “de moment no podem determinar la causa de la seua mort”. Mancant el que puga informar sobre aquest tema Sanitat, sembla ser que en el certificat de defunció s’indicava com a causa de la defunció “pneumònia amb indicis de coronavirus”.

És més, des del centre geriàtric i, segons publica hui el Diari Información en la seua pàgina web, admeten que hi ha hagut “algun mort”, matisant que “amb coronavirus”, atès que es tracta de persones majors que pateixen altres malalties i patologies.

Recordar que El *Nostre *Ciutat *infomaba en la seua edició de hui que en el centre d’havien registrat en els últims dies tres defuncions per coronavirus, asseguren fonts pròximes als afectats.

Respecte al focus detectat en la residència Domus Vi d’Alcoi afecta a alguns membres del personal sanitari que atén els residents, entre els quals hi ha hagut diversos positius obligant la direcció del centre a substituir a aquests treballadors.

La residència va començar a restringir les visites dels familiars la setmana passada, tal com es fa també en tots els geriàtrics des que el Govern va començar a endurir les mesures de prevenció, mentre que l’onada de casos vindria produint-se des del cap de setmana.

En el vídeo es pot veure la compareixença completa de la consellera Ana *Barcelo.

Send this to a friend