Ascendeixen a 541 els casos actius en la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha actualitzat fa uns minuts les xifres del coronavirus en la Comunitat Valenciana, que ascendeixen a 541 casos actius, és a dir, 26 més que el balanç d’ahir. Per províncies, 49 d’ells a la província de Castelló, 186 a la província d’Alacant i 304 en la de València.

D’altra banda, Barceló va apuntar al fet que s’han produït 13 defuncions; 1 a la província de Castelló, 7 en la de València i 5 a Alacant.

Un total de 12 persones han rebut l’alta, “la qual cosa significa que estan curades”, va detallar la consellera de Sanitat, dada que no ha canviat des d’ahir. Les persones que han donat negatiu fins ara sumen un total de 4.078.

Així mateix, la consellera ha anunciat que hi ha un total de 135 persones ingressades i 27 estan en l’UCI.

D’altra banda, Barceló ha tornat a explicar el nou criteri per a la definició de cas que s’ha articulat des del Ministeri de Sanitat, i que consisteix en el fet que aquelles persones que telefonen al telèfon 900 300 555, i que referisquen símptomes compatibles amb coronavirus, seran atesos com a casos positius sense la necessitat de realitzar el test de verificació.

VALORACIÓ DE CCOO
La responsable de Sanitat i Serveis Sociosanitaris de CCOO a les Comarques Centrals, Guadalupe Pavó, ressalta “la coordinació i la responsabilitat” amb la qual s’està treballant des del Departament de salut d’Alcoi referent a aquesta crisi sanitària, alhora que fa una crida a la tranquil·litat per part de la ciutadania, a la qual sol·licita que es queden a casa i complisca amb les mesures estipulades.

Pavó detalla que s’han reduït alguns serveis, com l’anul·lació de les consultes, i detalla que “els resultats de les proves s’estan donant per telèfon”, a més de que “es nota menys gent en urgències”, la qual cosa assumeix com una major consciència social.

La responsable de CCOO comenta que els sindicats participaran en les reunions que s’organitzen setmanalment per a “donar les nostres aportacions a Conselleria”, alguna cosa que valora molt positivament.

D’altra banda, Pavó argumenta que “la direcció està treballant bé” i que si que troben a faltar “alguna mesura” referent a la protecció dels professionals sanitaris, però que alhora, són conscients de la situació que existeix i assenyala que “tots volem més mitjans”.

Quant a les mesures i pautes, la responsable de CCOO comenta que varien cada poc temps, ja que “les normes canvien constantment”.

D’altra banda, Pavó ressalta la “pressió” amb la qual estan treballant els professionals sanitaris durant aquesta crisi, els qui estan “treballant al peu del canó” des que va començar aquesta situació.

Send this to a friend