Primer dia sense classe per a uns 13.000 alumnes a la ciutat d’Alcoi

El president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciava a última hora del dijous que se suspenia “tota l’activitat docent, tant en educació primària, secundària i formació professional com també en l’ensenyament universitari” en la Comunitat Valenciana a partir de hui dilluns,16 de març. La mesura afecta a Alcoi a més de 13.000 estudiants de tots els nivells educatius, tant públics com concertats.

La suspensió de l’activitat educativa presencial es mantindrà en vigor fins a una altra ordre. Davant aquesta situació i a fi de mantindre un acompanyament educatiu a l’alumnat el més normalitzat possible mentre es mantinga aquesta suspensió temporal de l’activitat educativa presencial, la Conselleria d’Educació ha dictat unes instruccions que hauran de seguir tots els centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics.

La mesura ha comportat que haja sigut cancel·lat també el servei de transport universitari (STU) que cobreix la línia regular amb el Campus de Sant Vicent del Raspeig.

Amb tot, el divendres ja es va produir un descens d’afluència d’alumnes als centres educatius d’Alcoi, ja que molts pares van optar per no portar als seus fills al col·legi i quedar-se a casa per a previndre així el coronavirus.

EL MAJOR GRUP DE RISC
I al costat dels més xicotets, també s’han decretat mesures urgents per a protegir a les persones majors, que representen el col·lectiu més vulnerable. D’aquesta forma, a Alcoi han sigut tancats tots els centres de majors, com també s’ha prohibit l’activitat a les aules de majors i romandran clausurades les biblioteques municipals.

Així mateix, les residències de la tercera edat de la ciutat porten dies limitant les visites i ahir van quedar ja restringides totalment, fins a un altre avís. Tal com s’apunta des del Ministeri de Sanitat, els residents i usuaris d’aquests centres es troben en una situació de risc, ja que solen presentar patologies prèvies.

Foto: El divendres, últim dia de classe, ja es va veure ressentida l’assistència en alguns col·legis de la ciutat | Xavi Terol

Send this to a friend