Indignació entre les perruqueries després d’autoritzar-se que òbriguen durant la crisi del coronavirus

L’Associació Provincial d’Empresaris de Perruqueria (APEPCA) i l’Associació d’Esteticistes i Maquilladores d’Alacant i Espanya (AEMPAE) aconsellen el tancament en els pròxims 15 dies dels seus establiments associats, en coincidència amb les mesures decretades pel Govern d’Espanya i a pesar que, en el cas de les perruqueries, la seua obertura està emparada pel Reial decret que declara l’Estat d’Alarma al país.

La mesura anunciada aquest dissabte pel president del Govern, Pedro Sánchez, ha generat una gran controvèrsia social, sobretot entre els afectats, ja que consideren inviable mantindre amb els clients la distància de seguretat que s’aconsella per a la prevenció del contagi.

Són molts els professionals del sector de la perruqueria i estètica que han utilitzat les xarxes socials per a mostrar la seua indignació davant la mesura adoptada pel Govern, entre ells, una estilista d’Alcoi, Almudena Soler, que ha publicat un vídeo en Youtube per a explicar els inconvenients de la decisió del Govern i la impossibilitat de dur-la a terme amb totes les precaucions.

La perruquera alcoiana, en referència a la crisi que estem vivint aquests dies al nostre país pel coronavirus, comenta que malgrat les mesures higièniques que es prenen en els centres de bellesa, aquests locals podrien ser un lloc d’alt risc de contagi. Cal tindre en compte que el treball de perruquers i esteticistes es desenvolupa en llocs tancats, sent necessària a més la proximitat amb els clients per a prestar-los el servei adequat.

https://www.youtube.com/watch?v=atdejse1v3k&feature=youtu.be&fbclid=iwar0pd_jshzgx9uhun7qvzz1bvcphld4kwo_ru0t9rnybgotd1bdv1dw5lfa

Ajudes estatals

Mentre, des de l’APEPCA assenyalen que “aquest és un gran esforç dels nostres professionals, ja que el tancament dels nostres centres generarà molt de mal a les nostres economies; que obligarà a prendre mesures molt dures amb els empleats, encara que en la majoria de casos el sector està formada per autònoms i microempreses”.

En conseqüència, tant de l’APEPCA com l’AEMPAE es reclama al Govern d’Espanya mesures concretes a favor d’aquests sectors i “una rectificació perquè en un breu termini de poques hores es corregisca i se’ns incloga a les perruqueries com a sector afectats amb dret a les mateixes ajudes que la resta del teixit productiu”, afigen des de les associacions.

Send this to a friend