Màrius Ivorra acusa a Toni Francés de “antidemocràtic”

El portaveu de Compromís, Màrius Ivorra, ha assegurat que durant l’últim Ple municipal “es va viure un dels moments més autocràtics en democràcia a Alcoi”, en referència a una moció que van presentar demanant “un espai de consens similar a la taula del Centre, on es pogueren asseure els diferents sectors implicats, l’econòmic, partits polítics, veïns i la Universitat Politècnica, amb la finalitat de definir, consensuar l’ús, funcionalitat i el futur del projecte de Rodes”. En el moment d’iniciar el debat de la moció, l’alcalde Toni Francés va anunciar que el punt es podia abordar però quedaria sobre la taula el dictamen del Ple, posat formalment havia d’haver sigut presentat com un prec, en lloc de moció, i per tant no podria ser votat com a acord.

El mateix Ivorra, que va optar finalment per retirar el punt de l’ordre del dia, declara que “en el Ple vam poder veure el tarannà autoritari i autocràtic dels socialistes alcoians. Amb aquest fet ens deixa clar que el govern socialista no té, ni ha tingut cap intenció en donar participació ni als partits polítics, ni a la societat, ni als sectors productius a l’hora de concretar el futur de Rodes”.

No obstant això, el portaveu de Compromís interpreta el gest de l’alcalde com un “veto” a una moció que “que no es diferencia res amb altres presentades i acceptades com la Mesa del Centre, el Consell Econòmic i Social o l’Observatori de l’habitatge”. I afig: “Això ens fa pensar que el govern socialista o bé, no té res per al projecte de Rodes i ens està venent fum, o el que és pitjor, vol amagar alguna cosa i no permeten que la ciutadania fiscalitze el projecte”.

Amb tot, des de Compromís anuncien que tornaran a presentar la moció “amb tots els beneplàcits legals perquè Francés no retalle la democràcia a Alcoi”.

Send this to a friend