La comarca es blinda per a frenar l’expansió del coronavirus

Els municipis de les comarques del Comtat i de l’Alcoià han adoptat nombroses mesures durant aquesta setmana per a frenar l’expansió del coronavirus, unes indicacions que atenen les recomanacions de les autoritats sanitàries i que s’allargaran en principi fins al 31 de març. A més de totes les restriccions i limitacions que, amb caràcter general, ha imposat la pandèmia, la situació ha obligat a Banyeres a haver de suspendre, fins a noves directrius, la celebració de les Entradetes de les festes de Moros i Cristians.

Fins que es va acordar l’adopció d’aquesta mesura, el dijous a última hora de la vesprada, en una reunió celebrada a l’Ajuntament a la qual van assistir l’alcalde, l’alcalde de Festes, la presidenta de la Comissió de Festes i els presidents de les filaes de moros i cristians, la preocupació havia sigut molt palesa en el si de la Festa.
Per a aquest dissabte estaven programades les Entradetes de Maseros i Estudiants, actes consistents en un multitudinari menjar o sopar i la posterior desfilada. Finalment el dijous se suspenien, en l’últim moment, tant aquestes com les que s’havien programat en caps de setmana posteriors.

Demà diumenge estava previst l’acte de presentació de la Revista-Programa de les Festes 2020. L’acte hauria d’esdevindre en el Teatre Principal i inclouria un concert de l’Agrupació Musical la Nova i el lliurament dels premis als guanyadors del concurs del cartell de festes. Evidentment, després de les mesures adoptades amb caràcter general, l’acte ha sigut suspés.

D’altra banda, el dijous a la nit van saltar les alarmes entre mares i pares d’alumnes davant l’anunci d’un possible cas de coronavirus que podria afectar un docent del col·legi Alfonso Iniesta. L’endemà la direcció del centre va desmentir aquesta situació emetent un comunicat en el qual s’indicava que des de Salut Pública s’havia considerat que l’afectat no reunia la simptomatologia de la malaltia.

Cocentaina

A Cocentaina ha quedat suspesa tota l’activitat i s’han ajornat actes com la Festa dels Nanos prevista per al 18 de març o el pregó de la Setmana Santa, al costat del descobriment del cartell, que anaven a tindre lloc aquesta vesprada a l’església d’El Salvador.

La vila comtal ha tancat els edificis municipals i ha clausurat serveis com el TAPIS i el Centre de Respir de manera indefinida. D’igual forma s’ha habilitat el telèfon de l’Ajuntament per a atendre tots els dubtes que puga tindre la ciutadania igual que s’ha donat flexibilitat al personal del mateix Consistori per a poder exercir les seues funcions amb la finalitat de facilitar la conciliació familiar en haver-se suprimit també les classes a partir del dilluns.

Muro i altres municipis

Situació idèntica es viu a Muro, població en la qual no hi haurà cap mena d’activitat fins a finals de mes, al mateix temps que s’han tancat tots els edificis municipals. A tot això se li afig la supressió de les iniciatives que estaven en marxa com per exemple la Festa del*Llibre o les Jornades de Sostenibilitat. “Nosaltres som els actors principals i de les nostres accions depén el posar fre a aquesta pandèmia. És important quedar-se a casa, en la mesura dels possible, i adoptar les mesures d’higiene que ens recomanen”, assevera l’alcalde del municipi, Gabriel Tomás.

Les mateixes mesures de contenció s’han adoptat en totes les poblacions i per exemple, a Ibi s’han suspés els actes de Setmana Santa; a l’Alqueria d’Asnar s’han tancat les instal·lacions de la piscina climatitzada; a Fageca s’ha tancat el bar al costat de totes les instal·lacions municipals; i a Onil s’ajornen els actes previs a les festes de Moros i Cristians que s’anaven a celebrar en els pròxims dies.

Send this to a friend