Lliris Gómez i el seu cavall formen un dels millors binomis de la comunitat en domatge

Aquesta estudiant de 19 anys –està prop de complir els 20– de Tafad a Onil (grau superior d’Activitats Físiques i Esportives) porta diversos anys en el més alt del domatge clàssic en categories de formació. De fet, és l’actual campiona de la Lliga Valenciana de joves genets que convoca la Federació d’Hípica, un títol que va defensar fa uns dies en la primera prova puntuable de la temporada celebrada a Mutxamel. El seu objectiu és tornar a aconseguir la victòria en la Lliga Valenciana i intentar pujar al podi en el campionat autonòmic, competició amb la qual es clausura la temporada allà pel mes d’octubre i que de moment se li resisteix, amb un tercer i quart lloc l’any passat, finalitzant quarta.

EL SALT Al NACIONAL
Són moltes les veus que coincideixen que la nostra Comunitat se li comença a quedar xicoteta i que el seu vertader lloc està en el Nacional, al costat dels millors genets espanyols. No obstant això, de la mateixa manera que Bed, el seu inseparable cavall de pura raça espanyola, va ser el que li va permetre complir un somni i iniciar-se en el món de la competició, sap de les seues limitacions a l’hora un salt tan important en la seua carrera. “De qualitat es queda curt, no tindríem cap possibilitat. És com un cotxe, està va tallar de motor”, reconeix Lliris Gómez.

Fa un parell d’anys, aqueix somni de fer el salt al Nacional es va anar al trast en poc temps, després d’adquirir un cavall que li obria la possibilitat de poder competir a nivell nacional amb certes garanties, però aqueixa opció es va esfumar de la nit al dia per un còlic que va posar fi a la vida de l’animal. “Va ser una llàstima, depositem moltes il·lusions en aquella compra però no va poder ser. Va ser un dur colp anímic però també econòmic. Es va invertir una quantitat pròxima als 15.000 euros, que no és molt, perquè un cavall capdavanter pot sobrepassar els 30.000 euros i fins i tot arribar als 50.000 euros depenent de l’edat. Molts són fills d’empresaris importants o genets que competeixen per a gent amb bastant diners”, revela.

  • Reportatge complet en l’edició del dissabte, 7 de març

Foto: Lliris Gómez i Bed durant una competició de la passada temporada

Send this to a friend