La comarca es bolca, de nou, en el Dia Internacional de la Dona

02_lectura_del_manifiesto_del_8-m_web.jpg

La comarca va acollir diversos actes amb motiu de la celebració el diumenge del 8-M, ‘Dia Internacional de la Dona’.

En Banyeres, la Associació Mariola Violeta i la Assemblea Jove Cau de Raboses van dur a terme diferents actes. A les 11 del matí va haver-hi una concentració en la plaça de l’Ajuntament. Allí es va escenificar el performance feminista ‘Invisibles o invisibilitzades’ en el qual calia endevinar el nom de diferents dones, convenientment caracteritzades, famoses per la seua trajectòria. A continuació el col·lectiu ‘Mariola Violeta’ va donar lectura al manifest del 8M. Seguidament el Parc Vila Rosario, va ser escenari d’un ‘vermut feminista’ i de l’exposició ‘Totems de dons’ a càrrec de Isa Dessaborida Tortosa. També es va interpretar un concert feminista sota el títol ‘Els nostres veus’. Així mateix aqueix mateix dia es va configurar en el pàrquing públic ‘El Clot’, al carrer Ángel Torró, un mural obra de Leo Ferre en homenatge a la igualtat.

A Muro des de la Regidoria Serveis Socials i de la Dona de l’Ajuntament amb la col·laboració de la Mancomunitat de l’Alcoià El Comtat van realitzar una Concentració i Lectura de Manifest reivindicatiu, en la Placeta Molina, davant l’Ajuntament, on van repartir polseres commemoratives d’aquest Dia. Els Edificis Municipals de l’Ajuntament i del Castell van romandre il·luminats de color lila tot aquest cap de setmana per a visibilitzar aquesta reivindicació. A més com ja és habitual van fer la carrera de la Dona, amb caràcter benèfic, en aquest cas per ‘Somriures’.

02_lectura_del_manifiesto_del_8-m_web.jpg

A Cocentaina, van llegir el manifiest a les Portes de l’Ajuntament, per part dels alumnes de l’IES Pare Arques, i van desenvolupar una xicoteta representació al·lusiva a la jornada que va ser seguida pel veïnat del municipi. En els pròxims dies tindran lloc conferències i tallers així com la Primera Cursa de la Dóna prevista per al 14 de març a partir de les quatre i mitja de la vesprada des del Centre Social Real Blanc “som ací per a reivindicar la igualtat ja que és l’únic camí per a aconseguir una societat més justa i lliure”, va postil·lar l’alcaldessa, Mireia Estepa, en la seua intervenció prèvia a la lectura del citat manifest.

A Alcoleja va actuar Goya Riera en el menjar per a les dones del poble.

Foto: La cursa de la Dóna va congregar a molta gent a Muro

Send this to a friend