Diputació presenta el seu major pla d’inversió en municipis

La Diputació d’Alacant va presentar el divendres el Pla d’Inversions i Finançament en Infraestructures de la Província d’Alacant ‘Planifica’ en una trobada celebrada amb més d’un centenar d’alcaldes en la seu del Consell Regulador IGP Xixona i Torró d’Alacant. En l’acte, el president de la Diputació, Carlos Mazón, i el diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, van donar a conéixer “la major aposta inversora de la institució” dotada amb prop de 71 milions d’euros dirigits als ajuntaments. El pla s’executarà entre els anys 2020 i 2023.

Mazón va explicar que “Planifica compleix les tres obligacions de la Diputació: es tracta d’un pla d’obres permanent, secunda de manera prioritària als xicotets municipis i els facilita l’assistència tècnica i jurídica que necessiten”. El president ha ressaltat, a més, que amb aquesta proposta “es resolen manques que altres administracions no atenen”.

El diputat d’Infraestructures, per part seua, va indicar que Planifica “és un pla per a afavorir als ajuntaments i perquè els recursos arriben de la millor manera als ciutadans, eliminant qualsevol subjectivitat en el repartiment d’ajudes”.

Una de les seues principals repercussions segons el parer de Gutiérrez és “que recupera l’esperit de la Diputació per a afavorir als municipis xicotets que manquen de recursos, sense oblidar a les grans poblacions. És ací on hem d’intervindre per a garantir que els fons arriben a tots els racons de la província”.

La Diputació va posar a la disposició de municipis les dades de repartiment d’ajudes en la trobada. “És una mostra de la transparència que volem que impere i de les facilitats que es donaran perquè els ajuntaments pugueu planificar amb més temps i decidir quines obres es desenvoluparan en cada municipi”, va detallar Gutiérrez.

Un altre dels punts destacats pel president de la Diputació i el diputat d’Infraestructures és el diàleg obert amb els grups de l’oposició perquè Planifica s’aprove amb el major consens en el ple que se celebrarà el 18 de març i entre en vigor a l’abril.

Foto: El president de la Diputació, Carlon Mazón, va presentar el Pla ‘Planifica’

Send this to a friend