Dia de la Dona: jornada violeta per a reivindicar la plena igualtat

programa_8m.jpg

Demà, 8 de març, se celebra del Dia Internacional de la Dona, en la qual es preveu una jornada reivindicativa, el principal objectiu de la qual és la cerca de la plena igualtat.

Tant a Alcoi com a la comarca s’han celebrat diversos actes al llarg de la setmana, destacant un ampli i extens programa a Alcoi que ha donat cabuda a la participació de persones de les més diverses edats i gustos.

Hui ha sigut el torn de l’activitat ‘Editadona’, a través de la qual es pretén donar visibilitat al paper de les dones al llarg de la història ampliant la informació que hi ha sobre referents femenins. D’altra banda, Manos Unidas ha preparat una gala benèfica amb motiu del Dia de la Dona aquesta vesprada, a les 19 hores en el Teatre Salesians d’Alcoi. El ballet de Virginia Bolufer, el grup de teatre Identitas i la jove Julia Hernández participen i col·laboren en aquesta iniciativa que destinarà la recaptació a un projecte d’ajuda a les dones víctimes del maltractament a Hondures.

programa_8m.jpg

8 DE MARÇ: DIA DE LA DONA

Demà s’espera la jornada més destacada de tota la programació amb la lectura del manifest i la posterior manifestació. Serà a partir de les 12 hores en la Plaça d’Espanya, on s’espera la concentració de centenars de persones.

D’altra banda, també es dóna la possibilitat d’acudir amb autobús a la manifestació d’Alacant i de València que tindrà lloc demà a la vesprada.

ACTIVITATS DE LA SETMANA

Durant aquests dies han sigut nombroses les activitats dutes a terme amb motiu del 8M. Per exemple, ahir va ser el torn dels escolars de diferents centres educatius de la ciutat i també de l’escola de ball Kayfra. Els estudiants es van pujar a un escenari en la Plaça de Dins, on van mostrar la seua pròpia versió de diferents cançons, canviant les lletres considerades masclistes. Més de 300 alumnes van participar en una jornada en la qual es va plasmar la importància de l’educació en igualtat.

Foto: Estudiants participant en l’activitat d’ahir en la Plaça de Dins.

Send this to a friend