Feminisme i diversitat situen a Vox en el centre de la polèmica

Vox va protagonitzar el divendres diversos dels punts de l’ordre del dia del Ple municipal. El primer, a propòsit d’una moció conjunta de tots els grups de la corporació, exceptuant Vox, sobre la celebració del 8 de Març. El motiu expressat pel regidor David Abad per a votar en contra de la moció, en la qual es proposava, entre molts altres punts d’acord, commemorar el Dia Internacional de la Dona i promoure activitats dirigides a “reforçar el principi d’igualtat entre homes i dones”, va anar que la moció arribava recolzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), de la qual “no participa Vox i per això no la secundarem”, assenyalava l’edil.

Un tema, el feminisme, que va tornar a enfrontar-li amb la resta de grups de la corporació municipal amb motiu d’una altra de les mocions, presentada en aquest cas pel mateix Vox, en la qual demanava que es convocaren “minuts de silenci per totes les persones que pateixen les conseqüències d’un acte violent, indistintament de la seua edat, raça, sexe, religió, orientació sexual, o qualsevol altra condició personal o social”, al mateix temps que sol·licitava que “s’elimine de les pancartes qualsevol contingut sexista” referit a les víctimes de la violència masclista. La moció va ser qualificada com una “aixecada de camisa” (Podem), “burla a la intel·ligència” (Compromís), o “fal·làcia” (Guanyar), mentre des de Ciudadanos se’l va acusar de “depassar els límits” i des del govern municipal de “voler menysprear i relativitzar un problema que està latent”. Per part de Vox, es va argumentar que la forma en què s’aborda fomenta que “les dones vagen en contra dels homes”, alhora que demana un enduriment de les penes en el maltractament.

D’altra banda, el col·lectiu Ponts d’Igualtat va presentar una moció contra la LGTBI fòbia en l’esport, un extrem que Vox va negar i d’ací el seu vot en contra de la proposta, enfront de la resta de grups que van donar el seu suport a aquesta. L’acord aconseguit inclou l’elaboració d’un decàleg “conforme s’ha fet per a fomentar el joc net” entre els joves, i dirigit també a les famílies, segons va anunciar el regidor d’Esports.

Foto: Aitor Pla va llegir la moció sobre la LGTBI fòbia en l’esport en representació de Ponts d’Igualtat.

Send this to a friend