Cristina Gómez prepara per a TV una sèrie ambientada a Alcoi

La jove guionista Cristina Gómez es troba immersa en l’escriptura d’una sèrie la ubicació de la qual és la ciutat dels ponts. Després de la presentació del projecte a la televisió autònoma, caldrà esperar la llum verda, perquè es puga començar a rodar. Una sitcom que portarà el segell inconfusible que imprimeix Gómez en els seus escrits.

No seria la primera vegada que escriu una sèrie per a la TV, ja que, després d’estudiar Comunicació audiovisual en la Universitat de València, va col·laborar en els guions de dues sèries per a la desapareguda Canal 9: “Altra oportunitat” i “Bon dia bonica”.

Aquesta és només la punta de l’iceberg, perquè “Rossa en dificultats” va ser en 2015 la seua primera producció en solitari. Una webserie, que compta amb capítols de 10 segons de duració i que li van valdre els premis a millor actriu, millor guió i millor pòster en el festival Rome web awards.

DEBUT Als ESTATS UNITS
Amb la seua sèrie “Planyívoles, S.A”. sota el braç i sense que cap productora espanyola s’arriscara a portar-la a la pantalla petita, Cristina, lluny d’acovardir-se, va posar rumb a Los Angeles en 2017 per a oferir un guió sobre una dona que va ser actriu de xiqueta i ara és una alcohòlica en atur. I a més es converteix en l’única hereua de l’empresa del pare que la va abandonar de xicoteta: “Mourners Inc” (de la seua traducció a l’anglés). Gràcies a aquest humor àcid, (i al fet que escriu i parla anglés, que també ajuda, dit siga de pas), Gómez col·loca un episodi pilot del seu webserie, que ja compta amb més de 20.000 visualitzacions.

Després ve la seua etapa madrilenya, en la qual participa en sèries de A3media, “Més de 100 mentides” i una amb Enrique San Francisco: “Hello San Francisco”, que li permet fer-li de telonera. I micro en mà, va sembrant riures amb els seus monòlegs per diferents teatres d’àmbit nacional.

“Jo em pose molt nerviosa quan isc a actuar. Però quan ja ho vaig soltant, veig que el públic riu i ja acabe (…), tinc una gran satisfacció, perquè m’he pogut expressar, he pogut traure tot el que portava dins i que he estat tant de temps preparant”, compte l’actriu.

l’obra | Podrem veure a les “Còmiques degenerades” divendres que ve 6 de març, a les 20h en el Teatre Principal

VOLTA Al TEATRE PRINCIPAL
“He aconseguit viure del que escric, de ser guionista, i com també faig monòlegs, perquè combine les dues coses, les faig complementàries”, explica Cristina. “La primera vegada que em van donar l’oportunitat de pujar-me a les taules va ser en el Teatre Principal d’Alcoi, on vaig representar el meu propi monòleg en 2016, després d’haver participat en 3 edicions anteriors “dels monólegs de l’alcoiania”, com a autora”.

Ara torna de Madrid, agranant per a casa, amb altres dues “Còmiques degenerades”, convidades per la regidoria d’igualtat, en una actuació que tindrà lloc dins dels actes de la setmana de la dona.

Tres dones diferents, que intenten obrir-se camí en un món d’homes. Això, que sembla un topicazo, no ho és, perquè els homes copen la major part dels llocs destacats en la comèdia. Elles arriben apoderades per a visibilitzar el seu treball (perquè les 3 són còmiques professionals) i donar-nos la seua visió de la vida fins que han arribat on estan ara. Daniela Padrón, veneçolana, va ser la fundadora d’aquest grup, i ens relatarà com deixa una estabilitat laboral i el seu país d’origen per a vindre a Espanya i fer-se un buit en el món de la comèdia. Eva i Quin, amb més de 10 anys en el món, andalusa de naixement, un bon dia s’adona que no era feliç amb la seua vida, i es va anar a Madrid per a ser-ho, fent riure als altres. 3 realitats diferents, 3 formes diferents de veure el món, però amb un solo objectiu: perseguir els seus somnis, fins que han sigut capaços de convertir-los en realitat.

Podrem veure a les “Còmiques degenerades” divendres que ve 6 de març, a les 20h en el Teatre Principal. L’entrada és lliure (fins a completar aforament) i es poden recollir en les taquilles del teatre Calderón o en la regidoria d’Igualtat (C/Camí 40, baix, de 9 a 14h).

Foto: Amb Enrique San Francisco

Send this to a friend