Per què hauríem de comprar roba ecològica?

Cada vegada més conscients del canvi climàtic i la reducció del plàstic, ara toca parlar de la contaminació tèxtil.

A Espanya cada vegada més empreses aposten per produir peces respectuoses amb el medi ambient, aconseguint reduir la contaminació i evitant problemes en la pell dels compradors com la dermatitis, èczemes o picors. A més d’aquests avantatges, per què hauríem de comprar roba ecològica?

1- MENOR IMPACTE EN EL MEDI AMBIENT
Aquesta és la principal raó. Segons Greenpeace, cada persona genera una mitjana de 14 quilos de fem tèxtil a l’any. A més, cada rentada d’una peça de polièster desprén microplástics que acaben en la mar. D’altra banda, per a produir aquestes peces s’utilitzen pesticides que afecten a tot l’ecosistema.

2- PREUS ACCESSIBLES
Fins fa poc temps, els preus eren molt alts, però actualment amb l’augment de la competència la roba ecològica s’equipara als preus de la moda tradicional.

3- DISSENYS I PECES PER A TOTS
Actualment és possible adquirir roba amb diferents dissenys, per a totes les edats i a la moda. A més, el camp de les peces s’amplia i dóna pas a accessoris, calçat o roba interior, sempre elaborats de manera sostenible i amb matèries primeres

4- PELL MÉS SANA
Moltes persones pateixen de dermatitis, èczemes i picors en la pell i en molts casos ve dau pels productes químics utilitzats per a crear les peces. El cotó orgànic és la matèria primera més respectuosa amb la pell pel que sentiràs la diferència des del primer dia.

Foto: Magda Ehlers de Pexels

Send this to a friend