Ailen Ramos imparteix classes de dansa clàssica

El Conservatori Elemental de Música i Dansa Juan Cantó ha celebrat un any més la seua Setmana Cultural i aquesta vegada els estudiants de dansa clàssica han pogut gaudir de la companyia de la ballarina cubana Ailen Ramos.

Aquesta activitat es va impartir la setmana passada del 17 al 20 durant totes les vesprades. Quatre dies en què es van realitzar assignatures diferents en horaris diferents, i “encara que els alumnes i alumnes que assisteixen a aquesta jornada vagen més atabalats, sempre agraeixen poder aprendre de grans professionals”, explica Carmina Domenech, directora del Conservatori, i afig que “tots els que han participat han estat encantats de poder aprendre amb els consells d’aquesta gran ballarina dins de la dansa clàssica.”

Les classes van ser dividides en tres grups d’unes 25 persones cadascun. Un primer grup d’alumnes i alumnes d’entre 9 i 10 anys que cursen 2n i 3r d’Elemental, un segon curs d’entre 11 i 12 anys i l’últim a partir de 13 anys.

semana_cultural_ailen_ramos_2020_20_web.jpg

Més de 70 estudiants han pogut aprendre al costat d’una de les ballarines “amb més prestigi, ja que és una professional de molt de nivell”, argumenta la directora. Ailen Ramos, que actualment viu a Alacant, té després de les seues capdavanteres una llarga trajectòria professional. L’any 2002 va començar en la Companyia Ballet de Camagüey (Cuba) després de graduar-se com a professora i ballarina.

Més endavant va estar encarregada d’interpretar papers rellevants en diferents musicals com en el Llac dels cignes, El Quixot o Giselle, entre altres. I després de col·laborar en el International Danse School i crear l’Escola Cubana de Ballet ajudant a la formació de nous ballarins, actualment, es dedica a la creació de coreografies i a impartir màsters en diferents acadèmies de dansa clàssica.

L’any que ve, el Conservatori d’Alcoi té previst que aquesta setmana cultural que s’imparteix sempre en aquestes dates, siga dedicada a l’especialitat del flamenc, apostant contínuament per la formació professional de tots els seus estudiants.

Foto: La ballarina cubana Ailen Ramos va impartir classes i va donar consells a les alumnes

Send this to a friend