Consells per a adaptar a les mascotes a l’arribada d’un bebé

L’arribada d’un bebé a la llar és un gran canvi per a tots els membres de la família, incloses les mascotes. El ritme de vida amb nous horaris, la distribució de la casa i els objectes nous, a més de les noves olors, poden afectar una mascota, per això sempre cal realitzar un període previ d’adaptació. Aquests cinc consells l’ajudaran a adaptar-se i voler al nou membre de la família:

ADAPTACIÓ
Les mascotes necessiten adaptar-se als canvis, i més si es tracta de l’arribada d’un bebé. És important que diversos mesos abans de l’arribada del bebé es realitzen les noves rutines i horaris que es duran a terme amb el nou membre de la família. També és recomanable que es posen enregistraments de plors d’un bebé i anar augmentant a poc a poc la seua intensitat. Així el procés d’adaptació serà més suportable per a l’animal.

PROHIBICIÓ I NOUS OBJECTES
Els animals han d’entendre que certs objectes i zones seran prohibides per a ells. No cal permetre que mossegue els joguets del bebé o que entre en diferents zones. Per a això, és necessari portar a la llar tots aqueixos objectes abans de l’arribada del bebé i així poder ensenyar a la mascota a poc a poc totes aquelles coses que no ha de fer. També cal deixar que deixar que faça olor i reconega aquests objectes com el bressol, el canviador o el carret amb la finalitat que entenga que formen part de la seua llar.

OLORS
Les diferents olors del bebé també poden afectar l’olfacte d’un animal, per la qual cosa els pares han d’anar perfumant la llar amb els diferents productes d’higiene i neteja que s’utilitzaran amb el bebé.

EDUCACIÓ
Les diferents conductes no gaire importants que tenia la mascota ara passen a ser de gran importància. El moment del passeig, del descans, de la higiene… totes aqueixes conductes a millorar s’han d’ensenyar abans de l’arribada del bebé, per això, és aconsellable recordar l’ensinistrament que es va donar des d’un principi a la mascota perquè recorde tot allò que se li va ensenyar en el seu moment. És recomanable que si no es posseeix de molt de temps o que si la mascota és massa rebel s’obtinga l’ajuda d’un ensinistrador professional.

L’ARRIBADA
El moment de l’entrada del bebé a la nova llar és crucial. Si s’han complit correctament els passos anteriors és probable que tot vaja bé. No obstant això, els pares sempre han de mantindre una postura tranquil·la i segura. A més, en el primer contacte la mascota ha de fer olor al bebé d’una manera controlada per si s’emociona massa. Si això passa, primer hauria de olisquear la roba utilitzada del bebé per a realitzar un acostament més gradual.

És important que l’animal se senta integrat en aqueixa unió familiar i que forme part de les activitats del bebé, ja que una conducta de gelosia pot arribar a ser un problema.

Send this to a friend