L’Escenari i Andreu Hervás, Premis Joan Valls 2020

L’Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà ha atorgat els Premis Joan Valls d’aquest any 2020 al pub alcoià L’Escenari i a Andreu Hervàs, en l’apartat col·lectiu i individual respectivament, pel treball que han realitzat en favor de l’ús i promoció del valencià. Aquests guardons destaquen aquesta labor de persones i entitats de les comarques de L’Alcoià i El Comtat.

En el cas del pub L’Escenari, va obrir les seues portes l’any 1981 i durant tots aquests anys ha sigut un lloc de referència per a la ciutat, no sols en les nits alcoianes, si no quant a propostes lúdiques i culturals que han tingut com a centre la cultura catalana i com a vehicle d’expressió la pròpia llengua. Com el seu propi nom indica, aquest lloc i la seua decoració reten homenatge al teatre. Alejandro Soler signa l’escenografia d’aquest simbòlic pub alcoià.

Per part seua, Andreu Hervàs, va nàixer a Jaén en 1951 per a posteriorment instal·lar-se a Alcoi. Durant la seua vida com a professor i director del Bosco de Cocentaina, i va participar en un gran nombre d’activitats relacionades amb els moviments de renovació pedagògica i d’impuls al valencià com a llengua vehicular en l’ensenyament. Hervàs també va estar estretament vinculat al món sindical.

andreu_hervas.jpg

Send this to a friend