El Ye Faky pensa en gran

Els seus números quan acaba de començar la segona volta són de rècord. No han cedit cap derrota en els setze partits que han disputat, els seus únics esborralls són un empat a la Vila i a casa davant un Castalla reforçat amb jugadors de l’Ibi FS que van jugar en Segona B, estan a quinze gols d’arribar a la centena i són l’equip menys golejat del seu grup.

Però a Cocentaina no es fien, tenen l’experiència amarga de la passada temporada, quan ja es van quedar amb la mel en els llavis. Llavors van entropessar amb el potencial econòmic del Irefrank Elx i del Dénia, amb plantilla dissenyades per a l’ascens. “També vam fer una primera volta molt bona. Només vam perdre un partit. En la segona és veritat que vam cedir tres derrotes consecutives i ens va pesar molt, però teníem rivals amb plantilles dissenyades a colp de talonari amb l’únic objectiu d’ascendir. Al final quedem tercers per darrere d’ells. Va ser una llàstima”.

Qui tira la mirada arrere és Pablo Pérez, el jugador diferencial amb els seus gols del Ye Faky triomfal d’aquest curs. Compleix la seua tercera temporada a Cocentaina, després que ell i el seu germà Nando i els germans Verdú, Iván i Verdú, decidiren canviar d’aires a la recerca del que aquesta campanya estan a punt d’aconseguir, que és jugar junts en Segona B.

“L’ascens no era una prioritat quan comencem la temporada. És veritat que a l’estiu es va fer un important esforç a reforçar la plantilla i han arribat jugadors que ens han permés fer un salt de qualitat. Des d’un primer moment els resultats ens van acompanyar i aqueixa dinàmica positiva ens ha portat a poc a poc a anar creient que el podem aconseguir. Ara que som ací, per què no seguir fins al final?”, reflexiona Pablo Pérez.

REFORÇOS IMPORTANTS
A l’estiu van fitxar Chus (Aspe), Víctor (Castalla), el porter Jacobo (Unió Alcoiana) i el tècnic Diego Arques, procedent de l’Aspe i que també havia entrenat a l’Hèrcules i el Sant Vicent. Però per damunt de totes, va destacar la incorporació d’Iván Verdú, que després d’un any jugant a l’Ibi FS en Segona B, va decidir tornar al Ye Faky. “El seu pas per una categoria superior es nota i tot el joc nostre passa per ell.

De la seua intel·ligència en la pista ens estem aprofitant tots. També la incorporació de Diego Arques com a entrenador ha sigut important. Ens estan sabent portar i es nota la seua mà”, argumenta.

Destaca el bloc però també l’harmonia que envolta l’atmosfera de l’equip. “Hi ha molt bon ambient, no sols som companys, també amics i anem a totes parts junts. Això fa que ens competrem molt bé tant dins com fora de la pista”.

Malgrat la seua joventut, és ja tot un veterà de la Tercera Divisió, en la qual sempre ha sigut un jugador diferencial, encara que els seus registres mai havien arribat a les xifres d’aquest curs, en el qual és un dels màxim artillers del grup amb 18 dianes. “Està sent la meua millor temporada quant a gols. Estic molt content de com m’estan eixint les coses, però sobretot d’ajudar a l’equip. Potser es deu a la posició en la qual jugue ara, un pelín més en punta”, comenta.

En el club comencen a mirar amb perspectiva de futur. El campió no ascendeix directe, tampoc el subcampió. Hauran play-off d’ascens i el campió s’enfrontarà al segon del grup murcià, mentre que el subcampió amb el campió. “La segona tornada no serà com la primera, ara ja ens coneixen i saben com juguem. No serà fàcil. A més, es nota que ens tenen ganes i volen ser els primers a derrotar-nos”.

LÍDER EN LA LLIGA COMARCAL
No és l’únic lideratge que Pablo Pérez assaboreix a aquesta altura de la competició. El jugador alcoià també és un dels pilars del Bebialiment Petanca que marxa primer en la Divisió d’Honor de la Lliga Comarcal. Un altre lideratge sòlid perquè avantatgen en tres punts al segon classificat Fumbito El Gat Negre, que està amb un partit més disputat.

La creació d’aquest equip va ser la gran bomba de l’estiu en les lligues locals. Sorgeix de la fusió del Bebialiment Cash i el Petanca Team, dues autèntiques seleccions de la comarca amb jugadors de l’Unió Alcoiana, Ye Faky, Ibi i Beniarrés. “Al principi ens va costar, però ja estem emmotlats i més compenetrats”, reconeix.

L’objectiu és assegurar-se el primer lloc al final de la lliga regular que li permetria entrar en el play-off pel títol com a campió i s’enfrontaria al quart classificat, en una eliminatòria al millor de tres partits.

El guanyador ja es classificaria per a la final en la qual es mesuraria al vencedor de l’altra eliminatòria, entre el segon i el tercer de la lliga. A diferència de la semifinal, el campió d’aquesta edició de la Lliga Comarcal es decidirà a partit únic. Per a llavors, el Bebialiment Petanca tindrà els reforços de jugadors tan valuosos com Gabri, Dako, Bili i Cristian, que s’incorporaran a l’equip en el tram final de la lliga.

Foto: Pablo Pérez aquesta última jornada amb la samarreta del Bebialiment

Send this to a friend