Es traslladarà al CES la proposta de premiar a negocis centenaris

El PP ha proposat la creació d’un reconeixement a la trajectòria d’empreses i negocis amb major antiguitat a la ciutat, amb l’objectiu de “valorar i concedir visibilitat a l’esforç i dedicació dels negocis més longeus d’Alcoi”. El PP ha presentat la petició a través d’un prec en el Ple municipal celebrat divendres passat.

A l’hora de justificar la seua proposta, els populars afirmen que “els negocis i empreses amb una dilatada trajectòria temporal formen part de la història de la ciutat i són un exemple de constància, treball i esforç”, assenyala la regidora Lliris García, qui va informar que la idea havia sigut plantejada prèviament a les associacions comercials, a la Federació d’Empresaris de l’Alcoià i el Comtat i a la Cambra de Comerç.

No obstant això, el regidor d’Empresa, Alberto Belda, va exposar en el Ple que la proposta haurà de ser abordada en el si del Consell Econòmic i Social (CES) d’Alcoi, que és segons ell qui ha de donar validesa a aquesta. Per això, l’edil emplaça als populars a estudiar la idea en una pròxima reunió del CES.

García apunta que “en un entorn en el qual el nou queda obsolet immediatament és tot un repte mantindre oberta una empresa durant diverses generacions”, alhora que indica que Pla de Modernització Comercial recull una partida assignada per a la realització d’un inventari de comerços històrics. En la mateixa línia, l’Estratègia de reactivació econòmica del Centre marca com a fortalesa del comerç “la seua originalitat, sabor tradicional i singularitat”.

Foto: El PP aporta com a exemple aquest establiment alcoià

Send this to a friend