Torna a pujar l’atur a Alcoi mentre baixa a la comarca

L’evolució de la desocupació a Alcoi en els últims mesos s’ha convertit en un puja i baixa, concretament des del passat estiu, quan va experimentar el major increment amb quasi 300 aturats més a l’agost, i des de llavors no ha parat de fluctuar fins a situar-se en els 5.093 aturats actuals, segons dades facilitades pel servei públic d’ocupació Labora, abans SERVEF. La xifra representa una pujada de 29 aturats respecte a l’anterior mes, desembre, i també és major que la registrada al gener de l’any passat, quan es van comptabilitzar 35 aturats menys a Alcoi.

La finalització de la campanya de Nadal, que afavoreix l’ocupació en el sector serveis, especialment el comerç i l’hostaleria, ha influït clarament en aquest augment de l’atur, màximament tenint en compte que ha augmentat només la desocupació femenina –les dones solen ser les més beneficiades per la contractació de cara a la campanya comercial nadalenca– registrant al gener 61 dones desocupades més, enfront de 32 homes parats menys. Això deixa un saldo de 29 persones més en les llistes de la desocupació, alhora que eleva la taxa d’atur femení a un 61% del total: 3.121 dones i 1.972 homes.

L’augment de l’atur femení és comú al conjunt de les comarques de l’Alcoià i el Comtat, on gener va sumar fins a 71 noves aturades. Per contra, l’atur masculí va descendir en 131 aturats, per la qual cosa el resultat final ha sigut positiu i ha baixat en 60 persones, la qual cosa situa la xifra total d’aturats a la comarca en 10.751.

Per municipis, el descens més significatiu s’ha produït a Ibi, que des de gener compta amb 67 aturats menys i l’augment més pronunciat, en canvi, ha sigut el registrat a Alcoi.

Send this to a friend