Es publicarà ‘La Placeta dels Xiques’, l’obra pòstuma de Josep Lluís Peiró

El dijous 23 de gener va morir l’escriptor Josep Lluís Peiró a Muro, on va nàixer en 1947. En els pròxims dies es complirà una de les últimes voluntats de Peiró ja que es publicarà la seua obra pòstuma, la novel·la ‘La Placeta dels Xiques’. Un treball basat en fets reals, amb pinzellades eròtiques i incursions en mons conflictius.

Compte la història de Carmesina, una jove argentina que sap el que vol i cerca el seu espai, entre les pressions d’una família que no l’escolta i uns amants que no ho entenen. El pròleg està escrit per l’alcoiana Isabel-Clara Simó, qui va faltar el passat 13 de gener.

Peiró, després d’estudiar Magisteri, va exercir la docència a Alcoi des de 1973 i durant més de trenta-cinc anys. Des de 1990 fins a 1993, va estar en el Centre de Professors (CEP) de la capital de l’Alcoià com a assessor tècnic pedagògic de Llengües. En 1990 va realitzar els vídeos ‘Biografia de Joan Valls’ i ‘L’eremita’ sobre la vida i l’obra del poeta alcoià. Va participar en diverses publicacions col·lectives amb la ‘Unitat didàctica de Joan Valls’ per als cicles d’Infantil i Primària. També va elaborar una unitat didàctica sobre Joan Fuster i, a més, és autor de nombroses publicacions en diferents mitjans de comunicació i va col·laborar en l’edició dels llibres ‘Joan Fuster dónes de Sueca: setanta anys de vida i obra’, ‘Mirar el passat’, ‘Cent anys d’il·lusions’ i ‘El tren Alcoi-Gandia’.

Foto: L’escriptor Josep Lluís Peiró

Send this to a friend