Compromís de Banyeres aprova en solitari un pressupost de 11,6 milions

Compromís va aprovar en solitari els Pressupostos 2020 de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola que enguany ascendiran a 11,6 milions d’euros, bona part dels quals es consignen en els capítols destinats a inversions, que totalitzen 4,9 milions.

La portaveu de l’Equip de Govern, Lorena Ferre, va defensar el “rigor” aplicat en el control pressupostari de la despesa i l’atenció especial brindada a les dotacions assignades a l’educació, a la cultura, a l’esport i al benestar social, subratllant, de manera especial, aquest últim aspecte.

Ferre va dir que el document s’assentava sobre els mateixos “pilars bàsics” que havien caracteritzat als pressupostos d’exercicis passats: “estabilitat pressupostària, sostenibilitat financera i un caràcter social i participatiu”, i va destacar la importància dels capítols destinats a inversions, moltes d’elles basades en aportacions previstes per organismes com la Generalitat o la Diputació. Va explicar, respecte a les inversions, que, com l’any anterior, s’havia inclòs l’obra de construcció d’un nou aulari, previst dins del pla “Edificant” de la Generalitat amb més de 3 milions d’euros.

El PP, que va votar en contra, va dir a través del seu portaveu, José Carlos Molina, que no s’havien acceptat cap de les prop de 14 mesures plantejades pel seu grup, al que va contestar l’Alcalde, Josep Sempere, dient que se’ls va demanar que foren “valorades” econòmicament, extrem que no van tindre en compte. També va demanar un “pla integral per al Poliesportiu”, al que l’Alcalde va rebatre que aquesta acció compta amb un projecte preparat i llest per a ser presentat al pròxim Pla d’Obres i Serveis de la Diputació. Va recordar que fa un any va ser retirat, amb el consens dels grups polítics, per a poder destinar l’ajuda prevista per a aquesta obra a construir un nou Centre d’Alzheimer.

El portaveu Popular va lamentar que moltes partides pressupostades estigueren condicionades a l’obtenció d’ajudes. Va dir que si no s’obtenien no es durien a terme, mostrant el seu desacord davant l’economia “sanejada” que presentava el consistori. L’Alcalde li va explicar que el superàvit només podia utilitzar-se per a realitzar obres sostenibles, dins dels límits que marca l’Estat.

Molina va acusar l’Equip de Govern que l’execució d’obres com l’aulari es farien coincidir amb el final de la legislatura en ser any “electoral”. Aquesta intervenció va ser resposta per l’Alcalde que els terminis els marcava la Generalitat en funció de la disposició pressupostària i que, segurament, “no el veuria com a Alcalde”. Va afegir que el projecte de l’Aulari es remuntava a moltíssim temps, amb governs del PP, i que “només ara” es veien possibilitats que s’executara, que era el que “realment importava”.

Des del PP es va demanar la redacció d’un nou pla d’ordenació urbana davant el fet que moltes empreses estaven buscant terreny industrial anara de Banyeres. Va ser contestat indicant-se tot el contrari: que “sí que hi havia terreny industrial” i que en aquests moments existia “iniciativa privada” per a desenvolupar noves zones per a albergar empreses.

Per la seua part el PSOE, que es va abstindre en la votació, va opinar que l’increment de la xifra del total del pressupost, respecte al de 2019, era conseqüència de l’augment de la despesa corrent, qualificant el pressupost de “continuista”. Va demanar més control i fiscalització en el relacionat a les taxes i impostos sobre obres, la qual cosa podria augmentar els ingressos per aquest concepte, al que se li va indicar que les previsions fixades eren conseqüència de l’evolució produïda durant l’últim any. El seu portaveu, Fernando Sempere, va sol·licitar també que es rebaixara l’Impost de Béns immobles, donada la bona situació econòmica per la qual travessava el consistori.

Foto: L’ajuntament de Banyeres de Mariola va acollir el ple en el qual es va aprovar el pressupost municipal

Send this to a friend