El govern municipal presenta un Pressupost 2020 de 60 milions

El govern municipal d’Alcoi ha presentat un Pressupost per a l’any ja en curs de 59,8 milions d’euros, un 6,9% inferior al de 2019, és a dir, 4’4 milions menys, i també el capítol d’inversions redueix a la meitat el seu pressupost, passant de quasi 12 milions d’euros l’any passat als 5’6 actuals, un descens que es deu a l’absència de subvencions de fons europeus, com sí que va ocórrer en 2019. No obstant això, la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, ha destacat que aquesta subvenció es veurà “compensada per la incorporació de romanents com Edificant, que suposa 4 milions d’euros i les obres dels quals ja estan licitades o duent-se a terme en els diferents centres educatius de la ciutat, o l’estratègia DUSI”, ha indicat.

Vanessa Moltó, al costat de l’alcalde Toni Francés, va presentar ahir les principals línies del Pressupost Municipal de 2020, uns comptes “ajustats”, en paraules del primer edil, que incidiran, tal com va avançar aquest periòdic, en la posada en marxa de mesures de dinamització econòmica, foment de l’ocupació, sostenibilitat, polítiques socials i manteniment. No obstant això, Moltó incideix en què “a pesar que hem ajustat el pressupost continuem reforçant també polítiques educatives amb inversions per al nou Cefire, o la inversió en tots els centres educatius, que es manté en 5,9 milions; polítiques culturals, assumint despeses derivades de nous serveis que hem recuperat per a la nostra ciutat i que suposa 5 milions, i en habitatge i urbanisme, amb un pressupost de 4 milions”.

Per part seua, l’alcalde ressaltava l’augment de la partida de personal, que supera els 20 milions d’euros i s’incrementa en 1’8 milions en 2020. Tots dos explicaven que aquesta partida creix any rere any per la necessitat de cobrir vacants que “milloren la qualitat de vida dels administrats i de foment de l’ocupació pública”.

Aquesta és a grans trets la proposta del govern municipal per al Pressupost de 2020 i ara s’inicia un període de consultes amb la resta de grups polítics de l’oposició per a “comptar amb el major consens possible”, assenyalava l’alcalde, de cara a l’aprovació del document per part del Ple. L’objectiu, segons el primer edil, és convocar les sessió monogràfica el pròxim 21 de febrer, perquè així el Pressupost puga entrar ja en vigor el mes de març.

Per a finalitzar, Vanessa Moltó ha recordat que Alcoi es troba dins d’un pla d’ajust financer per incompliment de la regla de la despesa que haurà de verificar-se l’any vinent. En aquest sentit, la regidora ha subratllat que malgrat tot el Consistori alcoià té un nivell d’endeutament “històricament sota del 43,6% en l’actualitat”.

Foto: L’edil d’Hisenda i l’alcalde van donar a conéixer ahir tard la proposta

Send this to a friend