Cocentaina promou nous gestos per a frenar el canvi climàtic

L’Ajuntament de Cocentaina, a través de la regidoria de Medi Ambient, ha tornat a promoure la campanya titulada ’12 mesos, 12 gestos’ mitjançant la qual es proposen accions mensuals a la ciutadania de cara a preservar l’entorn natural i fer front al canvi climàtic.

En aquesta ocasió s’ha proposat en el mes de gener la plantació d’arbres mentrestant, el mes de febrer extremar les precaucions per a evitar incendis forestals i al març l’apagat de llums així com aparells electrònics coincidint amb l’anual ‘Hora del Planeta’.

Per part seua, a l’abril es planteja una gestió adequada dels residus urbans, al maig el turisme de proximitat per a conéixer l’entorn natural de la Vila Comtal i al juny el consum de productes locals així com de temporada. Els mesos d’estiu també tenen assignat el seu propi gest i d’aquesta forma s’insta a fer un ús racional de l’aigua al juliol, utilitzar vaixelles reutilitzables a l’agost i prioritzar el transport públic o la bicicleta al setembre.

Finalment, durant l’últim trimestre de l’any, es promou la participació en el voluntariat ambiental a l’octubre, l’ús responsable de la calefacció al novembre i l’ús de bosses reutilitzables per a fer la compra al desembre.

La campanya ’12 mesos, 12 gestos’ compta amb difusió a través de les xarxes socials municipals, els mitjans de comunicació locals i també en diferents espais urbans mitjançant la col·locació de cartells que es poden veure des de principis d’any en punts com les marquesines de l’autobús.

Foto: La plantació d’arbres és una de les propostes de la campanya

Send this to a friend