Alcoi organitza una ‘quedada femenina’ per preparar la 10K FEM

D’aqueix interés per continuar visualitzant el paper de la dona en el nostre esport ha sorgit la iniciativa de promocionar una ‘quedada femenina’ a nivell local amb el propòsit que una nodrida representació de runners alcoianes prenga l’eixida el pròxim 8 de març en la 10K FEM de València, coincidint amb el Dia de la Dona.

Una de les ambaixadores d’aquesta carrera és Lorena Rodríguez, un dels referents de l’atletisme alcoià i també del nostre esport, que s’ha posat al capdavant d’aquesta iniciativa.

Li acompanyarà Mara Aparicio, directora de la 10K FEM, que s’ha compromés a estar present en la ‘quedada’ de dones runners locals que s’ha organitzat per a dissabte que ve (8 de febrer) en la pista d’atletisme a les 11 del matí. “Volem animar amb aquesta iniciativa al màxim de dones al fet que facen esport, independentment de la seua condició física. A València organitzem entrenaments aptes per a totes les edats i nivells, gent que comença i una altra més experta que porta més temps corrent”, explica Mara Aparicio.

També corredora, afig que “10 quilòmetres és una distància que per a una dona requereix d’un esforç i té la seua dificultat. Amb entrenament i dedicació es pot arribar a la meta d’aquesta distància i de la qual es proposen. Amb una preparació de tres o quatre mesos i entrenant un parell de dies a la setmana es pot aconseguir i la meta no està tan lluny com algú es puga pensar quan es comença. L’esport és una font de creixement personal, de saber que amb esforç acaben arribant els resultats alhora que es gaudeix d’una activitat que dóna moltes satisfaccions”.

APTE PER A TOTES LES EDATS
Lorena Rodríguez, per part seua, va reiterar que “serà un entrenament per a tots els nivells, no sols per a aquelles dones que ja estan corrent, també aquelles que no ho han fet mai. Qui puga córrer, ho farà i qui no caminarà i descansarà. Farem un calfament previ, després passarem a les tècniques de carrera, canvis de ritme i volta a la calma. En tot moment tractarem de parlar i donar el màxim de consells, intentar aclarir amb explicacions els dubtes que puguen haver-hi”.

Més endavant, l’atleta va dir que “és un bon dia per a conéixer gent. Potser per a algunes 10 quilòmetres és una distància llarga, però amb entrenament tot es pot aconseguir. Es necessita voluntat i sacrifici per a aconseguir-ho. En el Club Atletisme Alcoi s’està fent un gran esforç a integrar tant xiquets com xiquetes, no sols preocupar-se per la competició, volem que l’atletisme siga per a tots, que siga un element integrador i inclusiu”.

Finalment, Aranza De Gràcia, com a regidora d’Igualtat, va animar a les dones de la ciutat a participar en aquest entrenament i després a disputar la 10K FEM, que és la primera carrera totalment femenina que se celebra al nostre país i que enguany compleix la seua sisena edició. “Des d’ací el meu agraïment al Club Atletisme Alcoi per aqueix esforç tractant de visualitzar l’atletisme en la dona, un esport tradicionalment molt masculí. Que no siga una qüestió d’un dia o d’un mes, que siga durant tot un any”.

Foto: Aranza De Gràcia, Lorena Rodríguez i Mara Aparicio al costat del regidor d’esports Miguel Juan Reig

Send this to a friend