Actuació per a assegurar el vessant que dóna a la Beniata

L’Ajuntament ha finalitzat la repoblació amb arbres autòctons del vessant que dóna a la Beniata, amb la finalitat de millorar la seua sustentació. Cal recordar que en la part superior del vessant, on es troba el carrer Don Amalia, s’havien detectat greus problemes d’estabilitat, la qual cosa estava provocant que s’obriren clivelles en la calçada, per aquest motiu els veïns de la zona portaren anys denunciant la situació d’inseguretat.

L’actuació, que forma part dels pressupostos participatius en la seua edició de 2019, va consistir en una primera fase de poda de l’arbratge existent que s’havia de conservar, principalment oliveres i puntualment pins blancs.

Les espècies seleccionades s’integren en la zona tant per la seua idoneïtat des del punt de vista paisatgístic com per la seua capacitat a la mena de sòl en el qual s’han plantat. Han plantat un total de 95 arbres, de diferents espècies til·ler, lledoner, arboç, pi pinyer, freixe, quejigo, sorbus i marfull d’aquesta forma combinen les espècies de fulla caduca i perenne.

A més d’aquest projecte dels pressupostos participatius, també han finalitzat recentment l’adequació de les pistes forestals d’accés entre la Font del Quinzet, el Racó de Sant Bonaventura i la via verda, així com l’adequació de l’àrea recreativa de la Font del Quinzet, i s’han equipat les associacions veïnals amb projector, pantalla i megafonia. Com ja informem, també han instal·lat plaques solars en edificis municipals.

La regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuan, indica que “amb els pressupostos participatius portem avant iniciatives que són una prioritat per a la ciutadania, continuem avançant en la realització dels projectes, i en breu esperem anunciar la realització d’uns altres i acabar els del passat any”. Sanjuan destaca, a més, el compromís de la ciutadania amb “aportar solucions” i votar les propostes.

Foto: L’Ajuntament ha finalitzat la repoblació amb arbres autòctons

Send this to a friend