Jordi Cascant aconsegueix guanyar una prova de ski cross a França

Jordi Cascant ha tornat a assaborir el que és pujar pel cap alt alt d’un podi després de molt de temps allunyat de la competició federada. L’esquiador alcoià, de 22 anys, que per estudis resideix a França, va aconseguir un primer lloc en la final de la Copa ENSAM que va reunir dilluns passat a tots els Campus de França.

Cascant, que continua pertanyent a l’Alcoi Esquí Club, va ser un dels 1.500 esquiadors de tota França que van prendre part en aquesta prova. L’alcoià va aconseguir el primer lloc en la categoria absoluta en la final de la modalitat de ski cross celebrada en l’estació de Saint Sorlin d’Arves, situada als Alps del nord.

La final de la Copa ENSAM va tindre lloc en la pista la Balme i van assistir esquiadors de tots els Campus de França. Entre els 1.500 participants estava Jordi Cascant, que es va emportar la victòria absoluta en la modalitat de ski cross.

L’alcoià actualment es troba matriculat en L’Ecole Nationale Supërieure d’Arts et Métiers, en la qual cursa Ingenieria Industrial a Bordeus, estudis que compagina amb la pràctica de l’esquí.

Després de les proves inicials, va aconseguir ser triat perquè representara a la seua Universitat en els campionats de les diferents modalitats d’esquí que se celebren als Alps.

El ski cross és una disciplina olímpica que no és massa coneguda. Inspirada en les carreres de motocròs, es tracta d’una disciplina que enfronta a quatre esquiadors en una carrera, començant alhora i corrent al mateix temps. La prova inclou salts, girs i altres obstacles. Després de les rondes de classificació, es va arribar als setzens, després quarts de final, semifinal i, finalment, la final amb els quatre millors corredors, amb tres medalles en joc, sent el primer qui es va emportar la victòria.

Veure-ho en directe és molt divertit i emocionant, ja que mescla l’atractiu de l’esquí amb una disciplina com és el bmx. L’estació en la qual es va disputar la prova, Saint Sorlin d’Arves, pertany al domini de Sybelles i compta amb 310 quilòmetres de pistes d’esquí senyalitzades per a tots ho anivelles. La connexió pel Ouillon permet enllaçar les sis estacions de Saint Sorlin, Saint Colomban dónes Villards, La Toussuire, Els Bolttiêres, Le Corbier i Saint Jean d’Arves.

Foto: Jordi Cascant realitzant un descens d’esquí alpí

Send this to a friend