L’oposició municipal demana un Ple de la gestió del temporal

Guanyar Alcoi ha impulsat, de la mà de la resta de grups polítics de l’oposició municipal, la petició d’un ple extraordinari sobre la gestió del temporal duta a terme per l’equip de Toni Francés. Els problemes en la xarxa d’aigua potable i l’enfonsament de diversos edificis que han causat la mort d’una persona, són “motius de sobres” per a la plataforma per a convocar aquest debat públic.

El que persegueix Guanyar és “una valoració per part del govern dels danys ocorreguts a la ciutat, al seu parc d’habitatge i també en la xarxa d’aigua potable”, en paraules del regidor Pablo González. Així mateix, reclamen “l’aplicació de mesures a curt, mitjà i llarg termini per a la regeneració del centre històric de la ciutat, així com mesures econòmiques compensatòries per als usuaris afectats per les filtracions en la xarxa d’aigua potable”.

D’altra banda, des de Guanyar destaquen la facilitat amb la qual els grups de l’oposició han arribat a l’acord d’exigir la celebració d’aquest ple específic sobre el temporal. Indicar, sobre aquest tema, que Podem es va sumar a aquesta petició a última hora d’ahir divendres, després que Guanyar criticara que els de Cristian Santiago no volgueren fer costat a la resta de grups.

“Si els precursors d’aquesta iniciativa hagueren tingut la voluntat real de generar un ampli consens sobre aquest tema i hagueren volgut comptar amb nosaltres, tan sols havien d’haver fet el mateix que han fet amb la resta de grups. Comunicar-ho dins del termini i en la forma escaient perquè ens haguera sigut possible sumar-nos al document presentat. I no cinc minuts abans de presentar-la per registre, quan ja no ens era possible signar-ho”, lamentava Cristian Santiago, que aclaria mitjançant un comunicat que Podem també dóna suport a la convocatòria d’un Ple extraordinari sobre la gestió del temporal.

EL GOVERN ES DEFENSA

Per part seua, el govern municipal s’ha defensat aquests dies de les crítiques de l’oposició, especialment dels durs atacs de Guanyar i Compromís, que segons el portaveu socialista, Jordi Martínez, han volgut “fer un ús carronyer de situacions que no són atribuïbles a la gestió d’un govern”. En aquest sentit, el regidor i també portaveu de Compromís, Màrius Ivorra, acusava l’alcalde Toni Francés de no estar a l’altura de les circumstàncies durant la successió d’ensulsiades a Alcoi. “On estava el senyor Francés mentre queien cases i tallaven l’aigua?”, es preguntava Ivorra, qui afirmava que “els accidents la majoria de vegades no es poden preveer, però la resposta de les autoritats davant els fets, és la que ens indica la qualitat i intensitat dels gestors públics”.

Mentrestant, Jordi Martínez ha valorat la situació que ha patit la ciutat en aquests dies, on el govern municipal “ha estat en tot moment pendent de tot el que passava, de l’evolució i de les actuacions continuades per a minorar els efectes del qual ha sigut el temporal més important des de fa molts anys, tant per la pluja, vent i neu que s’ha registrat, com per la persistència en què s’ha produït, la qual cosa ha portat a una acumulació de problemes”.

PROTESTA

A més, per a dilluns que ve s’ha convocat, a les 20 hores, una concentració veïnal en la Plaça d’Espanya “per un Centre digne i rehabilitat”.

Foto: La subdelegada del Govern, Araceli Poblador, al costat del portaveu Jordi Martínez, en el lloc de l’ensulsiada del carrer Sant Agustí.

Advertisements

Send this to a friend