Ibi contracta a deu persones a través d’un Taller d’Ocupació

L’ajuntament d’Ibi ha contractat aquest nou any a 10 persones desocupades del nostre municipi que han començat la seua formació a través del Taller d’Ocupació IBIEMPLEA’T, subvencionat pel Servei Valencià de Formació i Ocupació -Labora, amb un pressupost de 232.054,80 euros.

El projecte pel qual se’ls ha contractat tindrà una duració d’un any i els alumnes alternaran la formació teòrica amb la pràctica professional i treballs en benefici de la població. A més de la formació adquirida, percebran durant tot l’any el salari mínim interprofessional.

L’edifici de l’antiga fàbrica Pilen acull a aquests 10 alumnes més un professor i un director del Taller. S’impartiran dos Certificats de Professionalitat, un d’Operacions Auxiliars d’obra de paleta de fàbriques i cobertes i el segon de Pintura industrial de construcció.

L’alumnat rebrà formació de preparació d’equips en obra de paleta i pintura industrial en construcció, elaborar pastes, morters, adhesius i formigons, construir faldons per a cobertes, aplicació de pintures i imprimacions protectores, impermeabilització de cobertes, pintura de senyalització, entre altres. A més, realitzaran formació complementària de prevenció de riscos laborals, inserció laboral, sensibilització mediambiental i en la igualtat de gènere i alfabetització informàtica. El projecte es completa amb la realització de treballs pràctics com el condicionament d’espais de l’edifici Pilen, actuacions en el Poliesportiu Municipal i millores en l’accessibilitat de diferents passos per als vianants.

El taller d’ocupació compleix un triple objectiu: redueix la desocupació en la localitat a través d’aquestes contractacions, forma i certifica les capacitats que obtenen aquests alumnes perquè afronten el seu futur amb una millor qualificació professional i, a més, el municipi millora les seues infraestructures amb el treball previst en aquest Taller.

L’alcalde, Rafael Serralta, indica que “Des de l’Ajuntament d’Ibi apostem per aquesta mena de formació, per a la qual hem previst una important partida del nostre pressupost municipal que complementa el finançament del projecte. Des de fa anys treballem en l’obtenció dels Tallers d’Ocupació perquè considerem que és una interessant proposta per a les persones desocupades del nostre municipi, ja que els ofereix una formació completa teoricopràctica a més del certificat de professionalitat de l’especialitat” .

Foto: Les classes tenen lloc en l’edifici de l’antiga fàbrica Pilen

Send this to a friend