El cantant Hilari de Gracia continua treballant en la seua música des de Londres

captura_web-4.jpg

Amb la guitarra a coll, a les seues 22 anys, Hilari de Gracia és un jove músic rodamón. De tocar en xicotets pubs de la seua ciutat natal, com al Liverpool o en el Sports Passion, ha fet sonar la seua música en els enormes carrers londinencs.

Després de cursar l’Educació Secundària Obligatòria i començar el grau mitjà de TECAF (Tècnic Superior Animació d’Activitats Físiques i Esportives) va decidir no continuar per aqueix camí per a dedicar-se exclusivament a la música, un món en el qual es va endinsar gràcies als seus pares.

Als set anys ja va començar a cursar classes de guitarra i de solfeig i va ser component en una orquestra, on tocava la trompeta. Actualment està immers en el seu projecte musical component les seues pròpies cançons i gaudint-les cosa que Hilari assegura que “no és a dir poc” i explica: “quan siga el moment de traure-les a la llum decidiré si em quede a Londres o torne a la meua ciutat natal.”

La seua parella Gemma li acompanya en el seu viatge, “Ella ha sigut i és una gran part en la composició de la meua música, ja que m’ajuda en la producció musical, i en la realització audiovisual.” En el seu canal de Youtube es poden escoltar algunes de les seues cançons, a més dels fragments que comparteix en el seu Instagram.

La ciutat de Brighton és la seua ubicació en aquests moments, “han sigut tres anys d’emocions i experiències fortes, encara que se’m queda una mica gran Londres, ara estic en una ciutat més xicoteta amb una molt bona comunicació molt fàcil amb la gran ciutat.”

Tres anys d’aprenentatge constant ja que el cantant apostava per eixir als grans carrers a tocar la guitarra i cantar les seues pròpies cançons i altres interpretacions, “vaig aprendre molt d’altres artistes en tocar al carrer, encara que no és fàcil, es necessita molt esforç, i es passa molt fred, també cal dir-ho”, argumenta Hilari.

La seua energia, la seua persistència i la seua riquesa vocal fan que tot aquell que escolte la seua veu es trasllade a un món paral·lel, on la ment desconnecta i se centra en el mateix present. Diu que és difícil, fins i tot impossible definir-se a un mateix, però que ho mirant la cara de la gent quan canta creu fer-los felices en aqueix moment “encara que siga durant un segon”.

captura_web-4.jpg

UN MÓN DIFÍCIL
Aquesta destinació va ser meditada, “crec que és una ciutat que musicalment enriqueix molt, hi ha molt de suport entre els seus artistes”, explica el jove.

Un suport que com assegura el mateix, “Alcoi, la ciutat on vaig nàixer i he viscut, no impulsa ni inverteix en els joves i no tan joves músics que volíem o intentàvem viure allí del nostre. Encara que he d’esmentar que crec que els bars estan fent una gran faena per a intentar canviar-ho.”

Foto: Actualment Hilari de Gracia viu en Brighton (Londres)

Send this to a friend