Busquen finançament per a completar l’obra del bulevard nord

El 2020 podria ser l’any definitiu per al projecte del bulevard nord, del qual es va començar a parlar en 1995 i més de dues dècades després encara està pendent de completar-se. L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, explica que l’avantprojecte es troba en fase de revisió per part dels serveis tècnics municipals i la idea és aprovar la seua licitació abans del mes de març. Tot el procés de concurs i redacció del projecte es prolongarà al llarg d’enguany, mentre que l’execució de les obres ja seria de cara al pròxim, segons càlculs del propi alcalde.

La idea és dur a terme el projecte per fases, marcant com a prioritari el tram que discorre entre La Salle –fins on van arribar les obres de l’anterior actuació, que partia del pont de Rafael Terol– i l’encreuament amb Isabel la Catòlica, un primer tram que els veïns també porten temps reivindicant, ja que es tracta d’un punt conflictiu quant a trànsit per als vianants i circulació de vehicles, degut sobretot al fet que es troba en les proximitats de diversos centres educatius. Els veïns, a més, són partidaris que el bulevard nord tinga un sol carril per sentit i que tinguen prioritat els vianants, creant espais per a ells i zones verdes, tal com ha indicat el president de l’Associació Eixample-Benisaidó, Paco Seguí.

Així mateix, demanen que es dote la nova infraestructura de places d’aparcament per a “cobrir deficiències” i que el servei d’autobusos done cobertura a la part alta de Horta Major.

Per part seua, Toni Francés ha destacat la necessitat de buscar fons per a finançar l’obra, apuntant que es treballa ja a diferents nivells, tant a través de la Generalitat, com del Ministeri o fons europeus.

Foto: Zona per on discorrerà el futur bulevard, que recentment ha estat en obres per la construcció del carril bici | ARXIU

Advertisements

Send this to a friend