Recollits 133 litres de pluja des d’ahir

banyeres-6.jpg

A primera hora del matí l’Ajuntament d’Alcoi ha *activivado tots els protocols d’actuació per a intervindre especialment en les principals vies de comunicació de la ciutat i recorreguts d’emergència, que donen accés a hospital i centres de salut, així com a les urbanitzacions. Després de tota una nit *diluviando, amb la baixada de temperatura, a les 4 de la matinada,ha començat a caure aiguaneu, propiciant que els carrers es cobriren d’una fina capa de neu. A Alcoi, segons l’observatori de Protecció Civil s’han recollit 133 litres per metre quadrat.

A les set del matí s’ha produït una reunió de regidors amb tècnics, Policia Local i Bomberos.la ciutat està en alerta taronja per aigua i vent, estant tallades totes les eixides de la ciutat. Des del consistori es recomana a la gent que no agafe el cotxe en mesura del possible. L’autobús urbà no funciona, de moment. Davant qualsevol incidència, cal telefonar a la Policia Local 96 553 71 45.

Recordar que han quedat suspeses les classes a Alcoi, Banyeres, Castalla, Onil, Alfafara, Gaianes, Agres i Muro i que els parcs hui romandran tancats.

Banyeres, fins a 50 cm.
La nevada ha sigut molt desigual aquesta passada matinada, segons els municipis. En Banyeres s’han registrat gruixos de fins a 50 centímetres.

banyeres-6.jpg

Nombroses són les incidències en les carreteres, després d’una nit de neu i pluja a les comarques de l’Alcoià i Comtat. Segons informa la Direcció General de Trànsit, la CV-800, en el tram del port de la Carrasqueta, roman tancat (quilòmetres 17 al 34) des de les quatre de la matinada, a causa de la neu.També ha sigut tancada la carretera que uneix Biar i Banyeres de Mariola, així com la CV-657 a l’altura de Beneixama i alguna cosa més allunyada d’aquesta zona, l’autovia A-31, la que uneix Alacant i Madrid. Aquesta última via està tancada en una tram pròxim a la localitat de Villena.

Als voltants d’Alcoi hi ha diverses carreteres que presenten complicacions per a la circulació, per la qual cosa és obligatori l’ús de cadenes. És el cas de la qual porta a Bocairent, per Mariola; la que uneix Alcoi i Banyeres i la que, des d’Ibi, connecta amb la partida de Polop. La carretera Alcoi-.Benidorm (CV-70) en el tram pròxim a Confrides i l’A7, en diferents punts, també presenten trànsit irregular degut, com en els casos anteriors, a la neu.

Advertisements

Send this to a friend