Les revistes de Festes, a un clic

L’Associació de Sant Jordi (ASJ) va presentar ahir la tercera edició digital de les Revistes de Festes, la principal novetat de les quals és la incorporació d’aquesta digitalització a la pàgina web de l’entitat, amb un apartat específic en el qual buscar els 80 anys d’història d’aquesta publicació anual.

La digitalització i les noves tecnologies han possibilitat, amb la voluntat ferma de l’Associació de Sant Jordi (ASJ) i la col·laboració de diverses entitats, posar al proveïment de qualsevol interessat les Revistes de Festes des del primer any que es va dur a terme aquesta publicació, l’any 1940.

Així, l’ASJ va presentar ahir, en la Sala d’actes de l’IVAM CADA Alcoi la tercera edició digital d’aquestes publicacions, que gràcies a la col·laboració de la Fundació Mutualitat de Llevant i Unió Alcoiana, ha sigut incorporada a la pàgina web de l’Associació, en la qual, des d’ahir, es poden trobar les quasi 80 edicions de la revista en format PDF.

Dins de la web de l’ASJ, en l’apartat ‘Publicacions’, estan disponibles totes les Revistes de Festes, i a més, compta amb diversos motors de cerca, per a investigar per any, títol, autor, text o categoria. Fins al moment, en les dues anteriors edicions del procés de digitalització, s’entregava un DVD, fent ara un salt amb la inclusió d’aquest important procés que permetrà que la història i el llegat fester, plasmat en les revistes anuals, romanga en el temps.

El ponent de Revista i Publicacions, Pau Acosta, va explicar a tots els assistents el sistema de cerca i la novetat que ha suposat aquesta tercera edició, a més de la incorporació d’un formulari, mitjançant el qual els usuaris poden informar d’alguna incidència detectada en els documents.

Foto: Presentació de la digitalització de la revista, ahir en el CADA (Xavi Terol)

Send this to a friend