La reedició del llibre ‘Juan Gil-Albert. De la seua vida i obra’ gratis el dissabte amb El Nostre

El Cercle Industrial d’Alcoi va ser l’escenari, ahir a la vesprada, de la presentació de la reedició de l’obra ‘Juan Gil Albert. De la seua vida i obra’, del qual és autor César Simón, que es podrà adquirir de manera gratuïta amb l’edició del periòdic del pròxim dissabte 18 de gener.

Un acte que ha recordat la figura del més il·lustre dels autors alcoians: Juan Gil-Albert (Alcoi 1904-València 1994). La reedició d’aquesta obra en la qual César Simón dóna a conéixer tant a la persona com la seua obra, l’ha duta a terme El Nostre Ciutat, en col·laboració amb la Universitat d’Alacant, l’Ajuntament d’Alcoi i la Fundació Mútua de Llevant.

Van estar presents Carles Cortes Orts, doctor en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant; Alberto Belda, Regidor d’Ocupació, Empresa, Educació, Recursos Humans i Modernització de l’Administració del Ajuntament d’Alcoi i Luis Peidro, Director del periòdic El Nostre Ciutat.

Un reconeixement a la figura de Gil-Albert, del qual s’han complit 25 anys de la seua defunció, reconeixement que se suma als molts duts a terme per diferents entitats i institucions.

ACTUACIÓ DE GEMMA SOLER I JUAN GADEA
La música va estar present en l’acte amb la veu de la soprano alcoiana Gemma Soler i del músic i concertista Juan Gadea. Tots dos van oferir un breu repertori de tres temes expressament per a aquest acte: ‘El poeta’ i ‘Mort del pajarillo’ d’Espí Ulrich i ‘Abril’, d’Eduardo Toldrá. Per a tancar l’acte, es va interpretar un xicotet fragment de ‘Abril’ en homantge a Isabel-Clara Simó, la qual va estar molt present durant tot l’acte. En el muntatge del recital ha col·laborat l’associació Amigos de la Música d’Alcoi.

Foto: En la presentació va estar Alberto Belda, Luis Peidro i Carles Cortes | Xavi Terol

Advertisements

Send this to a friend