Jornada d’economia circular del Rotary Club

L’economia circular com a pilar del futur empresarial és el tema que abordarà la jornada que organitza divendres que ve 17 de gener el Rotary Club Alcoi. Serà a les huit de la vesprada, a l’Hotel Reconquesta, comptant amb la participació de Jorge Ramis, gerent de Acteco, que parlarà sobre els principis de l’economia circular aplicats a la indústria, i posteriorment hi haurà una taula de debat en la qual s’abordaran experiències i casos d’èxit empresarials relacionats amb el nou model productiu que proposa l’economia circular.

A l’hora de plantejar la jornada, des del Rotary Club expliquen que “ens sentim part d’una societat cada dia més compromesa amb el medi ambient i tenim la necessitat de dedicar part de la nostra activitat a participar i col·laborar en això”, destaca Javier Ferri, president del Rotary Club Alcoi, qui aprofundeix en què l’objectiu és obrir el debat social, per la qual cosa convida a assistir tant a empresaris com a ciutadans del carrer que puguen estar interessats a conéixer en què consisteix l’economia circular i quins són els principals reptes que planteja.

Jorge Ramis, ponent de la jornada, assenyala que la Comunitat Econòmica Europea té per davant posar en marxa mesures encaminades a passar d’una economia lineal a la nova economia circular, en l’horitzó 2020-2030. “Fins ara s’ha potenciat el reciclatge, però s’ha comprovat que aquest s’ha quedat curt donada l’enorme quantitat de residus que produïm –subratlla–. Per això, s’està treballant en una legislació que botiga al residu zero i que proposa replantejar tot el sistema productiu, que en l’actualitat provoca un esgotament de les matèries primeres i una sobreexplotació dels recursos naturals”.

Són només algunes pinzellades de la teoria que exposarà Ramis i que el Rotary Club entén com una manera de “fer nostre l’eslògan que cuidar el planeta comença per tu”, incideix Javier Ferri.

Foto: El president del Rotary Club Alcoi i un dels ponents de la jornada

Advertisements

Send this to a friend