Adif licita la renovació de la via de tren entre Xàtiva i Ontinyent

La línia ferroviària Alcoi-Xàtiva suma una nova millora amb l’anunci d’Adif de la licitació de la redacció del projecte de renovació de via entre les estacions de Xàtiva i Ontinyent.

Per un import d’1.026.503,73 d’euros, el contracte afecta a un total de 38,2 quilòmetres que són els que uneixen totes dues estacions i els quals abasten 22 passos a nivell, 7 ponts metàl·lics, 7 túnels i 7 apeadores.

Aquesta actuació, que compta amb un termini d’execució de 12 mesos, permetrà augmentar els paràmetres de fiabilitat de la infraestructura gràcies a la renovació de l’actual via, el carril de la qual està constituït en la seua major part per travesses de fusta i balast calcari.

El projecte previst forma part del Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana establit pel Ministeri de Foment, titular de la línia.

L’anunci d’Adif sobre aquesta nova inversió en la línia ferroviària, es va produir el dilluns i s’afig als més de 7 milions d’euros amb els quals es redactarà el projecte i executar les obres de noves instal·lacions de seguretat de tota la línia d’ample convencional Xàtiva-Alcoi, en un tram de 67,3 quilòmetres.

Aquest projecte, anunciat a principis del passat mes de desembre, inclou la implantació del sistema denominat Bloqueig per Alliberament Automàtic en Via Única (BLAU), que permetrà augmentar també de manera significativa les condicions de fiabilitat, així com incrementar la capacitat i regularitat de les circulacions, racionalitzant i optimitzant l’explotació ferroviària.

El termini d’execució estimat d’aquests treballs en concret és de 10 mesos i l’import total ascendeix a 7.076.110 euros.

ALCOI – ONTINYENT

Totes dues actuacions van enfocades en la millora de la seguretat de la línia de tren, així com en la renovació de les infraestructures per a permetre més horaris de trens. D’altra banda, recentment també s’ha conegut la licitació per part d’Adif del tram comprés entre les estacions d’Alcoi i Ontinyent.

L’import d’aquestes actuacions ascendeix a 833.435 euros i els treballs es desenvoluparan al llarg de 25,5 quilòmetres i tenen un termini d’execució de dotze mesos.

En total, els tres projectes sumen quasi 9 milions d’euros en inversions en aquesta línia, per a la qual porten molt temps reclamant millores i intervencions, tant en l’aspecte de la seguretat com de modernització.

En els últims anys, i també recentment, diversos col·lectius han demanat la intervenció en aquest servei i han denunciat cancel·lacions de trens, així com avaries constants i falta de personal que provoquen les queixes dels usuaris.

Foto: En total s’invertiran al voltant de 9 milions d’euros en la línia Alcoi-Xàtiva | Arxiu

Advertisements

Send this to a friend