Els animals seran els protagonistes aquest cap de setmana

Alcoi celebra el pròxim cap de setmana els actes de la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals. El programa és l’habitual d’aquesta celebració que organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de multitud d’entitats vinculades al món animalista, el medi ambient, de l’àmbit de la cultura i la música, així com voluntaris i treballadors de seguretat ciutadana i bombers, entre altres.

El dissabte a la vesprada tindrà lloc la tradicional benedicció d’animals, que es durà a terme a les portes de l’església de San Mauro. Hi haurà una concentració de participants a les 16’30 hores, en la Plaça de Dins, però des d’abans romandrà instal·lat en la Glorieta l’acostumat mercat ambulant solidari que organitza la Societat Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi.

Una vegada conclosa la benedicció d’animals, que es realitza a les 17 hores, s’organitzarà una xocolatada en la Glorieta i després s’organitzaran jocs populars perquè els xiquets assistents puguen divertir-se al costat de les seues mascotes.

Ja el diumenge, torna la cita amb el patró Sant Antoni i el romiatge al paratge que s’organitza en el seu honor. A les 8’30 hores hi haurà una despertada amb dolçaina i tabalet a càrrec del Grup de Xirimiters Barxell. A les 9, i des del poliesportiu Francisco Laporta, s’iniciarà la pujada fins a l’ermita de Sant Antoni. Abans, el Centre Excursionista servirà el típic timonet i herbero, per a entrar en calor i agafar forces per a la pujada.

La mateixa en honor a Sant Antoni se celebrarà en l’ermita, a les 12 hores. Durant el matí es podrà rostir embotit i carn en les fogueres que habilita l’Ajuntament, igual que hi haurà danses populars. Indicar que funcionarà un servei d’autobús, cada 30 minuts.

Foto: Un moment de la benedicció d’animals de l’any passat

Send this to a friend