Nou encreuament d’acusacions pel Centre de Turisme d’Alcoi

L’aula CdT d’Alcoi ha tancat en blanc l’any 2019. No va celebrar cap activitat durant el passat exercici”. Així ho denuncia la regidora del Partit Popular Lliris García, que reclama al govern del PSOE que “s’implique en la difusió de l’oferta formativa destinada al sector turístic. Des de la seua obertura al març de 2018, l’aula només ha impartit dos cursos, un durant la jornada d’inauguració”, assegura l’edil.

L’edil del PP admet que l’Ajuntament no té competència sobre l’aula. No obstant això, apunta que ocupa instal·lacions municipals i que el govern municipal “ha de prendre part perquè l’oferta que proposa CdT arribe a la major quantitat de persones”. Per a García és “preocupant” que els cursos oferits “no desperten interés en el sector”.

La regidora lamenta que al Govern municipal “no semble preocupar-lo la inactivitat d’aquest recurs formatiu, perquè a l’agost ja reclamem mesures per a dinamitzar l’aula i la situació continua sent la mateixa”. L’edil també critica que l’Agència Valenciana de Turisme sol haja oferit només dos cursos en tot 2019, cap dels quals va arribar a celebrar-se per falta d’inscrits.

Mentrestant, la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, ha volgut eixir al pas de les acusacions del PP afirmant que “intenta dinamitar el futur CdT d’Alcoi”. L’edil socialista ha ressaltat la “poca altura de mires i la falta de responsabilitat del ‘renovat Partit Popular d’Alcoi’ per a voler traure rendiment polític sobre la falta d’implicació del sector turístic en la formació impartida pel CdT a la nostra ciutat”.

Zamorano reconéixer que “durant 2019 no va haver-hi bastants inscrits per a dur a terme els cursos programats”, però destaca que “ni és per falta de difusió ni entén el govern per falta d’interés del sector, sinó que es pot atribuir a la falta de dinàmiques que, evidentment, existeixen en la costa, amb un sector turístic potent i consolidat des de fa dècades, cosa que a l’interior estem començant a impulsar”.

I afig: “Sabem que els inicis no són fàcils, sobretot si impliquen un canvi de costums i maneres de fer. Però de cap manera es pot admetre aquest discurs derrotista que fa el PP del tot contraproduent per als interessos tant dels empresaris turístics com de la mateixa ciutat i comarca”, lamenta l’edil.

Segons indiquen des de la regidoria, atés que el futur CdT, que se situarà a Rodes, encara no estarà obert enguany, valoren positivament que un tècnic del CdT es trasllade a Alcoi i comence a impulsar ja aqueixes dinàmiques perquè quan estiga l’obra del CdT acabada, comence a funcionar.

Foto: L’aula del CdT està situada en la Tourist Info | Arxiu

Advertisements

Send this to a friend