Adjudicades les obres per a convertir Entenza en un carrer ‘intel·ligent’

Fer de Entenza un carrer ‘intel·ligent’ i dotat de les últimes tecnologies. Amb aquesta premissa, l’Ajuntament d’Alcoi durà a terme de nou obres en Entenza, de cara a completar la reurbanització de la via ja finalitzada. L’actuació va encaminada a la instal·lació de dispositius Smart, amb l’objectiu de millorar les condicions del carrer des del punt de vista de la seguretat viària, l’accessibilitat i la sostenibilitat.

Més concretament, es procedirà a la col·locació de balises lluminoses indicadores de passos de vianants, s’instal·laran cambres de control de trànsit i punts Wifi sobre els semàfors, així com dos punts de càrrega elèctrics, amb plaques solars de suport.

Així mateix, el projecte inclou la instal·lació de sensors de detecció per al control de les zones de càrrega i descàrrega, alhora que es dotarà de semàfor el pas de vianants existent enfront de l’accés al Mercat de Sant Roc, tal com havien reclamat els veïns.

Les obres tenen un cost superior als 100.000 euros i el termini d’execució és de dos mesos. L’alcalde i regidor de Smart City, Toni Francés, ha aclarit que “aquesta nova actuació millorarà Entenza amb novetats que no havien quan es va realitzar el primer projecte”, en 2017, en clara referència a les crítiques abocades pel Partidor Popular, que denunciava un “sobrecost” en l’obra ja finalitzada. Així doncs, Francés matisa aquesta qüestió assegurant que es tracta d’obres complementàries “apostant pels últims avanços mediambientals i tecnològics, per a aconseguir impulsar comercialment la zona i constituir una mostra de com hauran de ser els carrers d’Alcoi en el futur”, conclou.

Foto: Una de les pantalles tàctils instal·lades en Entenza, en el marc del projecte ‘StreetLab’ | Xavi Terol

Advertisements

Send this to a friend