El Círculo Industrial presenta demà la reedició del llibre ‘Juan Gil-Albert. De la seua vida i obra’

dibujo_merchan_juan_gil-albert_web.jpg

El Saló Llarg del Círculo Industrial acollirà demà la presentació de la reedició del llibre ‘Juan Gil-Albert. De la seua vida i obra’, de César Simón i considerat un dels millors volums i més complet per a conéixer la vida i l’obra del poeta i escriptor alcoià, mort fa poc més de 25 anys. El llibre el podran obtindre el dissabte 18 de gener, gratis, amb l’edició del Nostre Ciutat.

El llibre ha sigut reeditat per Més Ciutat, l’empresa editora del periòdic, amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant-Campus d’Alcoi; la regidoria de cultura de l’Ajuntament d’Alcoi i la Fundació Mútua de Llevant. La primera edició és de 1984 i està esgotada.

dibujo_merchan_juan_gil-albert_web.jpg

La presentació serà un acte que donarà inici a les 20 hores de demà i que recordarà a la figura de l’escriptor més universal que ha donat aquesta terra: Juan Gil-Albert (Alcoi, 1 d’abril de 1904 – València, 4 de juliol de 1994). Per a això, els assistents tindran l’oportunitat de conéixer, a través d’un vídeo editat per Filmoteca Valenciana en 1991, algunes curiositats i vicissituds que van envoltar la vida del genial escriptor, algunes d’elles revelades per destacats escriptors que van conéixer a l’autor de ‘Concert en ‘El meu’ menor’, obra també reeditada pel Nostre, en 2014. Es tracta d’Octavio Paz, Muñoz Suay, Rosa Chacel o el mateix César Simón, l’autor del llibre, que durant el documental entrevista a Gil-Albert.

A més, durant l’acte es donaran a conéixer les característas i contingut del llibre, el pròleg del qual de l’edició porta la signatura del rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar.

L’acte comptarà amb un tancament excepcional, a través de un breu recital a càrrec del duo format per la soprano alcoiana Gemma Soler i el pianista Juan Gadea, en el qual ha col·laborat l’Associació Amics de la Música d’Alcoi. Interpretaran quatre temes, tres del mestre alcoià José Espí Ulrich i un d’Eduardo Toldrá.

Es tracta de ‘El poeta’ (1877), amb text de José Zorrilla, ‘La mort d’un pajarillo’ (1877), amb text d’Antonio Arnao i ‘Pregària’ (1878), amb text de Juan María Solà i ‘Abril’, d’Eduardo Toldrá.

Foto: Presentació del llibre ‘Don Fernando’, en el Saló Llarg del Círculo Industrial

Send this to a friend