Plantegen controlar l’accés de vehicles a la Font Roja

El Parc Natural de la Font Roja és un dels principals reclams turístics d’Alcoi i un dels llocs que més visites rep al cap de l’any de la ciutat, especialment en dates concretes.

La seua importància i necessitat de protecció han comportat a la decisió de plantejar possibles mesures que controlen l’accés al Parc Natural amb vehicle rodat. Així ho explica el president del Consell de Protecció de Font Roja, Jordi Tormo. “Des de l’Ajuntament s’han mantingut diverses reunions per a veure quines possibilitats de control d’accés hi ha”.

  • LA DADA | Des de l’Ajuntament i el Parc Natural s’estan estudiant les diferents possibilitats existents, encara que encara no s’ha pres una decisió

DATES CONCRETES
El president del Consell, explica que aquest control s’ha de realitzar “sobretot en determinades dates, quan les places del pàrquing estan completes i els vehicles aparquen en els vorals de la carretera”, la qual cosa podria suposar un problema o impediment en el cas que es produïsca un incendi i hagen d’accedir els camions de bombers.

La situació de saturació de vehicles es dóna en diverses dates al llarg de l’any, com per exemple, en la missa amb motiu de la festivitat de la Verge dels Lliris, patrona d’Alcoi, que esdevé a l’agost.

D’altra banda, també s’ha donat el cas de restricció de l’accés a la Font Roja, en el cas de la celebració de Setmana Santa, quan l’Ajuntament d’Alcoi posa a la disposició de la ciutadania un servei especial d’autobús.

Algunes de les possibilitats que es remenen, i que es fan en altres parcs naturals són la instal·lació de barreres, tindre un control de vehicles autoritzats, o comptar amb un servei d’autobús.

PLA ANUAL DE GESTIÓ 2020
Est va ser un dels temes tractats en l’última reunió del Consell de Protecció del Parc Natural de la Font Roja, en la qual també va destacar la presentació del Pla Anual de Gestió 2020, el qual contempla les actuacions que es realitzaran durant aquest any i que engloba cinc grans àrees de treball, com per exemple, la conservació de l’ecosistema, la gestió de l’ús públic, la gestió de les relacions amb l’entorn social, l’adquisició i millora del coneixement i l’organització general i gestió administrativa.

Respecte al primer punt, les actuacions de conservació s’escometran sobre l’hàbitat, la flora, la fauna, el Patrimoni Cultural i els treballs també aniran enfocats a la prevenció d’incendis. Quant a aquest últim tema, i amb la notícia de la pròxima actualització dels Plans de Prevenció d’Incendis a Font Roja i en Mariola, tant des del Parc Natural, com des de l’Ajuntament i Conselleria, s’ha treballat en la prevenció amb la clausura i eliminació progressiva dels paellers a la Font Roja, amb la biotrituració de restes agrícoles o la prevenció sobre línies elèctriques que afecten terrenys forestals, entre altres mesures.

DIVERSES ACTUACIONS
Un altre dels aspectes en els quals es treballa des del Parc Natural de la Font Roja és en la divulgació del lloc i l’aportació de coneixement sobre aquest.

La part administrativa també forma part del Pla de Gestió Anual, la qual contempla les relacions amb altres institucions i organismes relacionats amb la gestió del Parc Natural, amb els Ajuntaments de l’àmbit del parc, així com amb les Diputacions d’Alacant i València.

Foto: Imatge de l’última reunió del Consell de Protecció

Advertisements

Send this to a friend